PUBLICITAT

El PS lamenta que futurs CDI siguin «dolents» com el de França

  • Celebren que Govern rectifiqui la Llei d'inversió estrangera, tot i assenyalar que s'havia fet «a la seva mida»
LUIS GARRIDO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Gerard Barcia i Victor Naudi, ahir en roda de premsa. Foto: ANA

Els convenis de no doble imposició encara és un tema recurrent per a l'oposició al Govern. Ahir, el president del PS, Victor Naudi, va criticar que l'acord rubricat amb França és «una pífia» que no només «és dolent per ambdúes parts», sinó que afectarà a la resta de pactes similars amb altres països. «El que serà pitjor és que els altres convenis es basin en aquest, així que tindrem dolents acords amb tots els països», va denunciar el socialdemòcrata.

«Aquest conveni no era urgent, i es va fer malament, ha sigut dolent per ambdós països», va explicar Naudi. Davant de la possibilitat de tornar a parlar d'obrir de nou les condicions del pacte amb França, el socialdemòcrata va estimar que seria de «poca seriositat», ja que es va rubricar oficialment. «Ha sigut un conjunt de despropòsits», va denunciar el president del PS, a més de incidir en què «és molt dolent per Andorra».

Satisfacció per la seva tasca / Els socialdemòcrates van celebrar ahir la rectificació de Govern en relació a la Llei d'inversió estrangera, que ara el seu accés al Registre serà públic. Aquesta acció des de Govern va estar denunciada pel PS per una possible invasió de competències legislatives. L'equip liderat per Toni Martí va anunciar que rectificaven en la seva decisió, motiu que segons Naudi és per «felicitar al cap de Govern», tot i lamentar «relliscades com aquesta».

El conseller general socialdemòcrata, Gerard Barcia, però, va lamentar que es van haver d'assabentar per la premsa de la rectificació de Govern. Tot haver-hi sigut ells qui van demanar que es revisés la Llei, «encara no s'ha rebut contacte intern» amb l'Executiu, va replicar el socialdemòcrata. «Nosaltres varem ser molt crítics perquè l'objectiu final si el final de la Llei és bo i lícit, el contingut no ho era», va denunciar Barcia, que va demanar veure com queda el text, tot i afirmar que va ser «una rectificació molt ràpida».

D'altra banda, els socialdemòcrates no dubten que va estar una acció amb intencionalitat per part de Govern que el text no parlés d'un Registre públic. Segons el partit opositor, aquesta primera versió del text donava «opacitat» i una «falta de transparència» que anava en contra dels principis que hauria de tenir una obertura econòmica.

«El Govern vol una obertura econòmica a l'andorrana, a l'estil DA, que sigui opaca», va manifestar Barcia. La seva justificació es fonamentava en les dificultats en mantenir dades empresarials d'inversió, en un principi necessàries de cara a Europa. I va recordar que organismes comunitaris com el Moneyval o el Consell Europeu demanen que les dades no siguin privades per poder dir que el Principat no és un paradís fiscal.

«De transparència ben poca», va lamentar Naudi, qui va denunciar que l'equip de Toni Martí va fer la Llei «a mida»i amb una «clara voluntat i filosofia de ser opaca».

Després de rebre al Consell General la demanda del PS per canviar la Llei i rectificar, Govern va anunciar que es referia el text am caràcter urgent. En només un dia va decidir que es canviaria el text, segons la denúncia del partit opositor. En principi, aquesta modificació es publicarà al BOPA en el termini més breu possible, tal i com van informar des de l'Executiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT