PUBLICITAT

Martí i Hubac es reuneixen a París per tractar l'actualitat política

  • Els temes que s'han posat damunt la taula són el marc fiscal, l'obertura i el CDI
E. A.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Hubac i Martí, a Casa de la Vall. Foto: TONY LARA

El cap de Govern, Toni Martí, es va reunir dimecres a París amb la representant personal del copríncep francès, Sylvie Hubac, amb l'objectiu d'aprofundir en diversos temes de l'actualitat política i econòmica del Principat, com poden ser el desplegament del nou marc fiscal i el procés d'obertura econòmica. Durant la reunió, que va durar més d'una hora i mitja, també es va parlar del conveni de doble imposició (CDI) entre França i Andorra, rubricat però pendent de ratificació.

Va ser durant la trobada del cap de Govern i el síndic general amb el copríncep François Hollande, el 26 de juliol passat, que Martí i Hubac es van emplaçar per a una nova reunió al final de l'estiu. La voluntat de les dues parts, segons fonts governamentals, és «institucionalitzar» aquestes reunions, de manera que l'Elysée pugui mantenir-se «al dia» de la política andorrana. De fet, és la mateixa Hubac qui hauria expressat el desig de mantenir reunions periòdiques amb l'Executiu, per tal «d'aprofundir en els diferents dossiers» d'interès bilateral.

Pel que ha transcendit de la trobada a París, els temes tractats van ser, principalment, el desplegament del nou marc fiscal i l'obertura econòmica. En aquest procés, tal i com s'ha subratllat en altres ocasions i des de diversos àmbits, hi tenen un paper important els convenis per evitar la doble imposició (CDI), dels quals, fins ara, només se n'ha rubricat un –precisament amb la República Francesa.

Aparentment, Martí i Hubac sí que van parlar d'aquest CDI, però «sense profunditzar» en el tema. Ara mateix, i abans de la ratificació, el que s'estaria examinant és «la concordança» dels textos, és a dir, la correspondència de les versions catalana i francesa.

A la reunió de dimecres, el cap de Govern hi va assistir acompanyat del ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, mentre que Hubac hi va anar amb el director del seu gabinet, Pascal Escande. Per a la setmana vinent, hi ha prevista una reunió similar amb el copríncep episcopal i el seu representant personal.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT