PUBLICITAT

El gos duaner detecta 19.000 euros

EL PERIÒDIC
VALLS DE VALIRA

El cos de La Guàrdia Civil va intervenir el passat dimecres fins a 19.000 euros en efectiu. Ho va aconseguir en una operació que va comptar amb l'ajuda d'Arris, el gos ensinistrat en detecció de bitllets que ajuda en les tasques del cos policíac espanyol quan es tracta de possibles casos en blanqueig de capitals a la frontera.

Aquesta intervenció es va produir al voltant de les 13.10 hores en un control situat un cop passat el recinte duaner de la Farga de Moles, quan els agents van interceptar un turisme de la marca Mercedes Benz amb matrícula espanyola, informa l'ANA.

Durant la inspecció, la Guàrdia Civil va trobar diners per valors de 20.000 euros. Aquests no estaven declarats oficialment. I es van trobar dins d'una bossa de mà que portava el conductor.

L'infractor respon a les inicials P.J.M.M., amb 47 anys d'edat i nacionalitat espanyola. L'home va poder continuar el viatge amb mil euros, que és el que la Llei permet en concepte de mínim de supervivència després de passar per una intervenció.

De la mateixa manera, la resta de diners van quedar a disposició de la Comissió de Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries del Banc d'Espanya. A més, els agents van aixecar acta per una infracció a la normativa sobre el blanqueig de capitals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT