PUBLICITAT

Ausàs serà jutjat per contraban de tabac a Lleida

  • Els imputats s'enfronten a penes d'1 a 5 anys, amb opció d'incrementar-se
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Ausàs al Parlament l'any 2010, quan era conseller. Foto: JULIO CARBÓ

l'exconseller de Governació i exalcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Ausàs, juntament amb la resta d'implicats en la presumpta xarxa de contraban de tabac desmantellada el passat juliol, seran jutjats a l'Audiència Provincial de Lleida, en una data encara per determinar.

Segons va explicar el fiscal de la Seu, Juan Sagredo, al rotatiu lleidatà La Mañana , els imputats s'enfronten a penes d'1 a 5 anys per un delicte de contraban. Una pena que es podria incrementar ja que també estan acusats de pertinença a grup criminal.

El fiscal també va posar de relleu que Ausàs podria afrontar una multa de 400.000 euros. D'altra banda, segons les mateixes fonts, la petició de presó pel Guàrdia Civil implicat a la trama podria ser més elevada ja que es considera que podria haver aprofitat el seu càrrec i els contactes a la duana entre Andorra i Espanya per fer contraban de tabac.

Pel que fa al seguiment del cas, la instrucció continua i se segueixen investigant els correus electrònics i els missatges dels ordinadors confiscats. A més, també s'està avaluant el patrimoni de l'exconseller tant a Andorra com a Espanya.

UNA FIANÇA DE 145.000 EUROS / Ausàs va ser detingut el passat 11 de juliol. Els Mossos van informar que des de que es va iniciar la investigació, el passat mes de maig, els integrants d'aquesta organització haurien introduït al país veí de manera il·legal tabac per un valor d'uns 300.000 euros. En total hi va haver set detinguts.

En la declaració davant del jutge, l'exalcalde de la Seu va negar els delictes pels que se l'acusa, va informar el seu advocat. Però segons va manifestar la Fiscalia, Ausàs anava cada dia a treure paquets de tabac del magatzem, que servia de centre logístic i on estaven les llistes de preus. A més, a parer de la Fiscalia, un dels implicats passava tabac per la duana utilitzant un doble fons al seu cotxe, exceptuant el Guàrdia Civil, ja que a aquest no el feien parar pel fet de manar sobre els agents de la Duana.

El passat 16 de juliol, Ausàs va sortir de la presó després d'haver abonat la fiança de 145.000 € que li havia imposat la jutge. De moment està en llibertat provisional. A més d'Ausàs també van abandonar el centre penitenciari dos empresonats més per la mateixa causa, després d'abonar les respectives fiances.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT