PUBLICITAT

L'incendi de l'Ospitalet està actiu després de 12 dies

EL PERIÒDIC
L'OSPITALET

Periodic
Imatge de l'incendi de l'Ospitalet, a l'Arieja. Foto: ANA

L'incendi que va començar fa dotze dies a l'Ospitalet continua actiu tot i que sota control. Quan semblava que s'estava extingint, aquest dilluns es va revifar al pic de Nerassol, entre els 2.000 i els 2.300 metres d'altitud. En aquest sentit, els bombers francesos van avisar als andorrans de la nova situació, tot i que no en van requerir l'ajuda, tal com han explicat a l'ANA. Davant aquesta nova situació, diversos mitjans aeris han fet des de dilluns diverses passades per contenir les flames a la part superior.

Els bombers francesos esperen tenir controlat l'incendi en dos dies, si les condicions meteorològiques continuen sent favorables, com les pluges d'aquest dimarts a la nit. A part dels mitjans aeris, sobre el terreny hi treballen una trentena d'efectius. La sequera i el vent registrat en els darrers dies s'apunten com les causes d'aquest nou revifament d'un incendi que ja ha cremat unes 500 hectàrees.

Els antecedents/ El passat 20 d'agost l'incendi va tornar a revifar novament a causa del vent i es va quedar a 2 quilòmetres de la frontera andorrana. Els bombers andorrans van col·laborar aleshores en l'extinció del foc a través de mitjans aeris, ja que França va descartar l'ajuda de mitjans humans. Poques hores després, l'incendi es donava per controlat, sense saber que tornaria a revifar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT