PUBLICITAT

El River, a mig gas

  • L'equip s'exercita en la primera doble sessió, a l'espera avui de Hampl i Safford i dels dos austríacs el dia 13
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Wright, en primer terme, amb la resta de l'equip ahir durant la sessió matinal que va obrir la pretemporada. Foto: ÀLEX LARA

La primera jornada d'entrenaments del BC River Andorra va estar marcada ahir per quatre absències que el club ja coneixia però que des de l'entitat s'analitzen com «un contratemps» pel que significa pel que s'entén com fer grup. El preeuropeu que disputa Àustria obliga, i així Thomas Schreiner i Anton Maresch no seran a Andorra fins el dia 13, mentre que el txec Tomas Hampl i el nordmaericà Justin Safford arriben avui.

Amb tot, ahir el pavelló del Govern va rebre Dani Pérez, Marc Blanch, Cinto Gabriel, Albert Farfán, Devin Wright, Dmitry Flis, Pablo Sánchez i David Guardia en una doble sessió de matí i tarda amb Joan Peñarroya i Xavi Luque supervisant cada moviment i en contacte amb Miguel Ángel Rodellar, el preparador físic, que és qui ha de donar el vistiplau a l'evolució de l'equip en aquest inici d'activitat.

«HI HA JUGADORS QUE SÓN APOSTES» / Joan Peñarroya va tenir ahir temps per analitzar una mica el seu nou River, del que destaca que, efectivament, «hi ha jugadors que són apostes que fem», com l'austríac Schreiner, el txec Hampl i l'americà Safford. «Creiem que els tres tenen talent, però sí que és cert que no tenen experiència en aquesta categoria on competiran», va manifestar l'entrenador, que va voler destacar que «necessitaran trobar el seu lloc i per això necessitaran temps».

Assumit això per part de l'entrenador, amb la «projecció» que se'ls hi suposa a tots tres, el bloc ha d'acabar funcionant en una línia clara: «Seria molt fàcil dir que l'objectiu és mantenir la categoria, perquè també seria el més lògic com a acabats d'arribar a LEB Or, però l'ADN del club, meu i dels jugadors és arribar a un punt en què tinguem la capacitat de guanyar qualsevol a qualsevol lloc».

L'equip manté «cinc jugadors de l'any passat» i té la idea de «donar continuïtat al projecte». Segons Peñarroya, «el gran canvi està en la direcció de l'equip», on ara hi seran en compte de Fede Bavosi, un jove Dani Pérez i un novell en la categoria com Thomas Schreiner. «El Dani està contrastat, i Schreiner necessitarà el seu temps», va insistir l'entrenador.

ENGRESCAR EL PÚBLIC / La idea de Peñarroya continua lligada a augmentar el número d'espectadors a cada partit: «Si el primer any vam tenir 500 espectadors i l'any passat vam fregar els 1.000, ara volem arribar als 1.200 i continuar creixent». Aquesta continua sent la raó de ser de l'equip, ara a la LEB Or i amb moltes cares noves: «Hem d'enganxar cada vegada a més aficionats al bàsquet».

FAVORITS: BURGOS, MELILLA I LUCENTUM / Per a Peñarroya, aquesta temporada hi ha tres equips favorits: «Burgos, Melilla i Lucentum d'Alacant». Amb tot, el tècnic parla molt bé «dels gallecs Breogán i Corunya», mentre que destaca que la resta de clubs, entre els quals hi afegeix el River Andorra, «hem d'estar tots en la mateixa línia». De mica en mica això s'anirà veient a la pista. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT