PUBLICITAT

El Govern rectifica i fa públic el Registre d'inversions estrangeres

  • L'Executiu admet el «dubte» i introdueix el canvi «vista la importància del procés d'obertura econòmica»
E. A.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El cap de Govern, Toni Martí. Foto: ÀLEX LARA

el Govern va decidir ahir modificar l'article 35 del Reglament d'aplicació de la Llei d'inversió estrangera, de manera que a partir d'ara l'accés al Registre serà públic. Així ho va informar l'Executiu a través d'un comunicat on s'exposa que «vista la importància del procés d'obertura econòmica iniciat pel Principat, i davant el dubte de possibles invasions de competències legislatives del Consell General, el més prudent és fer el canvi indicat». De fet, aquest canvi va arribar l'endemà que el president del grup socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, entrés una carta al Registre del Consell General, per la qual demanava al Síndic que encarregués un informe «amb caràcter urgent» amb l'objectiu de dirimir «l'eventual existència d'un conflicte positiu de competències en decidir el Govern la prohibició o restricció d'accés al Registre d'Inversions Estrangeres sense disposar de mandat legislatiu explícit per establir-les per via reglamentària.

El mateix Bartumeu assenyalava ahir, en declaracions a EL PERIÒDIC, que el Govern no havia tingut cap «dubte de possibles invasions de competències legislatives» abans de la seva carta. Així, el cap de l'oposició es va mostrar convençut que, després d'anar ell al Registre del Consell General, a primera hora de dilluns, hi devia haver «corredisses» per informar l'Executiu del contingut d'aquesta carta i instar-lo a revisar el Reglament.

El president del grup socialdemòcrata celebrava que, amb la modificació aprovada ahir, el Govern «intenti salvar els mobles». I és que, segons Bartumeu, més enllà de l'advertiment «seriós» sobre una possible invasió de competències legislatives, el Reglament tal com estava «donava un missatge negatiu a l'exterior d'opacitat en el Registre d'inversions estrangeres».

lgualment, Bartumeu va assegurar que la «rectificació» de l'Executiu és «un reconeixement [implícit] de la fonamentació de la nostra observació» i va aprofitar per reivindicar el paper d'una «oposició útil», que controli l'acció de govern i adverteixi d'eventuals errors.

AVIAT AL BOPA / Un cop presa la decisió de modificar el Reglament, el cap de Govern, Toni Martí, va trametre una carta al síndic general, Vicenç Mateu, per tal d'informar el Consell General d'aquesta qüestió. Aquesta modificació «es publicarà al BOPA en el termini més breu possible», segons van informar des de l'Executiu.

Jaume Bartumeu, pel seu cantó, es va assabentar de la decisió del Govern per la difusió del comunicat de premsa. Ara espera que sigui el síndic general que li comuniqui formalment aquest canvi en el Reglament d'aplicació de la Llei d'inversió estrangera.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT