PUBLICITAT

Daban abandona la presidència de l'ADHA després de quatre anys

  • L'entitat va tancar els comptes del 2009 amb un superàvit de 54.157,74 euros
  • L'associació va oferir un total de 6.053 habitacions en hotels de ciutat i muntanya
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El fins ahir president de l'ADHA, Jordi Daban. Foto: TONY LARA

El president de l'Associació d'Hotelers d'Andorra (ADHA), Jordi Daban, va presentar ahir la seva dimissió, després de quatre anys al capdavant de l'agrupació. Daban va donar a conèixer la seva decisió en el marc de l'assemblea general ordinària de l'ADHA , que va tenir lloc a l'Hotel Delfos d'Escaldes-Engordany. En el seu lloc, han assumit la responsabilitat al capdavant de l'entitat els dos vicepresidents, Daniel Aristot i Carles Calvo. En el decurs de l'assemblea, es van tancar els comptes del 2009, amb un resultat positiu de 54.157,74 euros, cosa que des de l'associació atribueixen a una millora en els ingressos i també a una major eficiència en la gestió dels recursos.

A banda de la dimissió de Daban com a president de l'associació, l'assemblea d'ahir de l'ADHA va servir per presentar els comptes de l'any passat, que es van tancar amb 54.157,74 euros de superàvit. Així mateix, l'assemblea va aprovar un pressupost de 95.582 euros per a l'exercici d'aquest 2010 i va servir per presentar als associats els resultats de l'enquesta d'ocupació hotelera, promoguda precisament per l'entitat.

MÉS DE 6.000 HABITACIONS
Entre tots els hotels de ciutat associats a l'ADHA, s'ofereixen 732 habitacions en establiments amb una categoria de dues o tres estrelles i 1.639 habitacions en establiments de 4 o 5 estrelles. Pel que fa als hotels de muntanya associats, entre els de dues o tres estrelles sumen 1.239 habitacions i, entre els de quatre o cinc estrelles, en sumen 2.443. Això vol dir que l'oferta total dels establiments associats és de 6.053 habitacions.

L'oferta global d'allotjament turístic a Andorra l'any passat va ser de 32.620 llits, oferts per 236 establiments. Segons les dades facilitades per l'ADHA, a Canillo s'ofereix el 20% del total d'habitacions i tant Andorra la Vella com Encamp ofereixen, respectivament, el 19% d'habitacions. El percentatge de repartiment a la resta de les parròquies és del 15% a la Massana, del 6% a Ordino i, entre Escaldes-Engordany i Sant Julià de Lòria, sumen el 21% restant. Pel que fa al repartiment d'habitacions ofertes pels socis de l'ADHA, i desglossat per parròquies, Canillo en té el 29%; Encamp, el 12%; i Ordino, el 2%. La Massana té un 18% del total d'habitacions ofertes, igual que Andorra la Vella, i entre Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany ofereixen l'altre 21%.

Durant el 2009 els establiments van registrar una mitjana global d'un 41,6% d'ocupació turística, una xifra que representa una disminució de 3,2 punts respecte la temporada 2008. El mes amb una major ocupació el 2009 va ser el febrer, amb un 70,1%, mentre que el novembre va ser el més fluix, amb un 20,8% d'ocupació. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT