PUBLICITAT

L''Operació Andorra' es tanca amb tres detencions

  • El cas es va iniciar després que un ciutadà denunciés una estafa a la seva targeta
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'edifici central de la policia. Foto: TONY LARA

La Guàrdia Civil va informar ahir de la detenció a Alba de Tormes (Salamanca), de tres persones de la mateixa família, un matrimoni i la seva filla, per ser els presumptes autors d'una estafa de més de 16.000 euros mitjançant càrrecs que s'efectuaven a targetes de crèdit amb el desconeixement dels seus titulars.

Els fets es van iniciar quan una persona resident a Andorra va denunciar a la comissaria del Principat que havien utilitzat fraudulentament la seva targeta de crèdit, de titularitat andorrana. Va mostrar diverses operacions que no havia fet. La denúncia va ser cursada a mitjan del 2010, i va ser llavors quan la Policia va efectuar un creuament de dades amb Espanya i el cas va passar en mans de la Interpol de Madrid. És per aquest motiu que el cas es va anomenar Operació Andorra.

A partir d'aquí, es va tenir coneixement de dues denúncies més posades aquell mateix any a una comissaria de Getafe i a una de Madrid. Aquest 2012 n'hi ha hagut una altra a Pamplona.

El seguiment de les denúncies ha portat a la detenció d'aquestes tres persones: un home de 47 anys, una dona de 50 i la filla de tots dos, de 21 anys. Les dues dones han estat posades en llibertat després de prendre declaració.

Els detinguts tenien accés a les dades de les targetes de crèdit, ja que eren propietaris d'una petita empresa d'alimentació al municipi d'Alba de Tormes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT