PUBLICITAT

El rock amb accent francès té cita a la plaça Coprínceps

  • La banda de Montpellier presentarà el seu quart disc, de caire més rocker
SELVA LÓPEZ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El grup Chozpareï en una actuació. Foto: CHOZPAREÏ

Els roquers Chozpareï seran els protagonistes de la penúltima actuació del cicle Músiques del Món, que tindrà lloc aquesta nit a les 19 hores. La banda de Montpellier interpretarà temes del seu darrer àlbum, de només quatre mesos de vida. Laissons-les à terre –així es titula-- representa un gir en el repertori musical de la formació que ha tret quatre discs des del 2003.

Esteban Martínez (veu, violí, guitarra), Colin Durand (contrabaix, baix, guitarra), Jean-Baptiste Pène (acordió, guitarra, veu), Greg Bonfillon (flauta travessera, saxo, clarinet, bouzouki), Loïc Massini (bateria) i Vincent Tana (guitarres, ukelele, baix, veu) han deixat en segon pla les arrels acústiques i les chansons françaises dels anteriors àlbums per endinsar-se en una aventura molt més rockera. Els solos de guitarra guanyen ara protagonisme i el grup experimenta amb canvis de ritme als quals no ens tenien tan acostumats. Així, el darrer projecte dels Chozpareï no serà «pareil» que els anteriors.

Aquesta nit, el públic de la plaça Coprínceps també podrà escoltar algun dels temes provinents dels tres treballs anteriors, entre els quals hi ha alguna cançó en català, castellà i en anglès, malgrat que la majoria són en llengua francesa. La veu del grup, Esteban Martínez, va explicar a EL PERIÒDIC que en aquest darrer àlbum han fet una concessió a la llengua catalana amb una versió de la cançó La gallineta del cantautor català Lluís Llach.

En fase de promoció / Actualment el grup està concentrat promocionant el seu nou àlbum, que ja han presentat a diverses localitats franceses. La darrera vegada que van venir a Andorra va ser fa uns cinc anys per les festes majors del Cap del Carrer. Des d'aleshores ha plogut molt i aquest grup del sud de França torna al Principat amb moltes ganes d'ensenyar el seu nou treball recent engendrat.

El cicle Músiques del món, emmarcat dins del Festival Internacional Colors de Música, clourà demà amb l'actuació d'Oriol Mingue Funky Team i el seu repertori de funk extret de la història del funk, el jazz i el rock. Oriol Vilella (guitarra) i Migue Guerra (baix) no estaran sols, sinó que vindran acompanyats de tres músics de luxe: Jimmy Jenks (saxo), Toni Saigi Chupi (teclat), Quino Bejar (bateria).

Aquest any, des de l'organització del cicle es mostren molt satisfets, ja que el bon temps ha acompanyat totes les actuacions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT