PUBLICITAT

La Cambra de Comerç torna a les aules amb un curset sobre l'IGI

  • L'any passat va programar 55 estudis de tots nivells als quals van assistir més de 800 persones
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El president de la CCIS, Marc Pantebre, en la presentació d'Andorra té futur al juny passat. Foto: EL PERIÒDIC

La Cambra de Comerç, Serveis i Indústria (CCIS) atacarà la rentrée amb una sessió informativa gratuïta i un curset sobre l'Impost General Indirecte (IGI). I és que tal com reconeix el president de la institució, Marc Pantebre, l'imminent aplicació de l'IGI continua preocupant bona part de l'empresariat. Pantebre explica que «aquest setembre farem la quarta sessió informativa sobre l'IGI perquè encara hi ha molts dubtes. Joan Olivé, arquitecte de la llei de l'IGI i sempre disposat a donar-nos un cop de mà, impartirà la sessió, que serà gratuïta». L'entrada en vigor de l'IGI també protagonitzarà el primer curs de tardor de la CCIS els propers 13 i 14 de setembre a partir de dos quarts de deu del matí. Per a l'ocasió la Cambra compta amb Eduard Jordi, auditor i censor jurat de comptes a Espanya i membre del Col·legi d'auditors i censors jurats de comptes de Catalunya. Evidentment el curs va dirigit a empresaris, autònoms, professionals, directius, administratius o gestors tant del sector públic com del sector privat. Però l'IGI no serà l'únic impost que capitalitzarà la tasca pedagògica de la CCIS, sinó que «tenim una sèrie de presentacions i cursos relacionats amb tota la imposició que ens ve a sobre», afegeix Pantebre.

Més impostos per desxifrar / Una altra presentació important en el calendari de cursos i seminaris de la CCIS és l'Impost sobre les societats que es farà paral·lelament a la presentació de l'IGI. Per orientar el contribuent, la CCIS també prepara un llibret a imatge del que va editar el 2008 per a la comptabilitat, i que aquest any va reeditar en versió ampliada i revisada. «A l'octubre presentarem el manual sobre imposició directa amb exemples pràctics de com funciona. No ho hem pogut fer abans perquè estàvem a l'espera de que el Govern presentés els reglaments i ara ja ho tenim tot a punt» explica Pantebre que també afirma que el llibret «es regalarà a tothom que el demani». El president de la CCIS defensa que «són aquestes accions que donen sentit a la Cambra de Comerç». De fet, la CCIS prepara cada quadrimestre un extens programa de formacions de tots nivells, des dels cursos bàsics fins als estudis acadèmics de postgrau, dirigit tant als empresaris com als professionals i treballadors.

Més de 50 formacions a l'any /Els cursos de la Cambra de Comerç s'estructuren de manera quadrimestral, són formacions que es convoquen tres vegades l'any i és una de les coses en les quals la Cambra és un referent. «Podem dir que se'n sent molt orgullosa», afirma Pantebre. L'any passat la CCIS va programar 55 cursos diferents, la majoria impartits per professionals del país, que van seguir més de 800 persones. «Això és una d'aquestes coses que no transcendeixen però amb els pocs efectius que té, la Cambra fa una feina àrdua per buscar cursos, que tinguin interès i aplicació després». Els cursos de la Cambra van des de índoles formatives que «són cursos molt concrets de curta durada i molt segmentats» fins a postgraus universitaris, que «fem amb la Universitat d'Andorra i gràcies a un conveni amb el Consell de Cambres de Comerç de Catalunya». A més a més, molts cursos de formació programats per la CCIS estan muntats per nivells, des del bàsic fins al més alt, passant pels mitjans. «Molta gent que ha començat amb el nivell bàsic ha continuat seguint la formació» explica Pantebre amb orgull. «Això vol dir que els alumnes estan satisfets de la formació que reben i també que tenim molt bones empreses i professionals de formació, a vegades tenim problemes per triar». Els formadors de la CCIS tenen un nivell d'acceptació «altíssim cosa que fa que la seva fidelitat amb la Cambra tingui durada i que també fidelitzem els alumnes que comencen un curs bàsic i després volen seguir els altres nivells amb el mateix professor».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT