PUBLICITAT

El 76% dels usuaris de banda ampla tenen fibra òptica

  • En un any cauen els abonats a la telefonia, tant a la fixa com a la mòbil
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La façana de l'oficina comercial d'Andorra Telecom a la capital. Foto: EL PERIÒDIC

El nombre d'abonats a internet de banda ampla que utilitzen la fibra òptica ja arriba al 75,7%. Així ho revelen les dades fetes públiques ahir pel Departament d'Estadística, que destaca que la fibra òptica manté una elevada taxa de creixement en termes interanuals (32,3%) en detriment del servei basat en ADSL, que davalla en termes interanuals un 37,9%. Els serveis d'internet de banda ampla sumen 25.833 abonats, una xifra que representa una tendència interanual a l'alça (4,5%).

No obstant això, al juliol passat el nombre d'abonats a telefonia se situava en 48.086 per a la fixa, i 63.785 pel que fa a la mòbil i Estadística destaca que la tendència mensual de tots dos serveis presenta un petit descens, tant en telefonia fixa (0,1%) com en mòbil (0,2%) mantenint així la tendència negativa dels darrers deu mesos.

En termes interanuals les variacions acusen un major diferencial: un 2,9% menys de telefonia fixa i un 1,7% d'abonats menys a la telefonia mòbil, que també registra un descens de vendes en les targes de prepagament.

menys abonats/En telefonia fixa, la causa continua sent la davallada dels abonats al canal XDSI, ja que els abonaments a línies telefòniques són estables. En el cas de la telefonia mòbil, el retrocés interanual s'explica per la davallada dels abonats en prepagament que l'operador registra els últims dotze mesos amb un percentatge negatiu del 10,6%. En canvi, els forfets contractuals augmenten un 3,8%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT