PUBLICITAT

Més temps i quilòmetres

  • Andorra es planteja augmentar les hores de retransmissió televisiva al país amb una etapa fins i tot íntegra
RAFA MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Alberto Contador, envoltat d'aficionats ahir just després del control de firmes al Parc Central d'Andorra la Vella. Foto: ÀLEX LARA

Ja ho va dir el dia anterior Javier Guillén, director de la Vuelta a Espanya, que Andorra és un país que aquesta cursa necessita per l'espectacle que ofereix, i ahir el ministre Francesc Camp, després d'acomiadar la carrera i la seva caravana en la sortida de la 9a etapa cap a Barcelona, ho va confirmar: «La Vuelta és habitual d'Andorra, no tenim cap proposta a la taula però segurament ens la faran per tornar l'any vinent i haurem de veure si mantenim el recorregut o l'ampliem». ¿Es planteja l'opció de fer una etapa íntegra al país? La resposta va ser clara: «Hem d'estudiar aquesta possibilitat, perquè el que genera aquesta afluència de públic són etapes i finals d'etapa durs. Aquí tenim suficient ports de muntanya per aconseguir això, però també hi ha el factor del trànsit i que no es col·lapsi el país. Hem de combinar les dues parts».

«Si poguéssim fer una etapa amb més muntanya amb un port més exigent que no el de la Comella, estaria molt bé», va afirmar el ministre. «És també un problema de trànsit, però si podem fer una etapa més dura i més espectacular, això és el que crea afició i també aporta molta audiència televisiva i el fet de reconèixer la marca Andorra en la Vuelta. Fer una etapa íntegra és una possibilitat, però no és fàcil perquè s'hauria de tenir tot el país col·lapsat tot un dia o les quatre o cinc hores que dura una etapa». En tot cas, si la idea de l'organització de la Vuelta és tornar-hi, i aviat, i la de Andorra és augmentar en hores de televisió i quilòmetres, llavors al final s'arribarà a un acord que pot ser total o mitjà.

«ENCERT A AGOST I CAP DE SETMANA» / Per a Camp, ha estat un «encert portar la Vuelta en agost i cap de setmana». «La fórmula és molt bona, tot i que s'ha de dir que no és evident que cada any vinguin el cap de setmana. La nostra feina és treballar perquè es torni a repetir de forma similar».

350.000 EUROS «RENDIBLES» / Els 350.000 euros que ha costat rebre la Vuelta són, per al ministre, una operació «rendible». Dels 350.000 uns 280.000 són de patrocini, «perquè vingui la carrera i la publicitat de l'últim quilòmetre en cada etapa», més la logística per muntar-ho tot, «que ha fet augmentar-ho en 80.000». Camp va destacar les 1.500 persones de l'organització que han pernoctat a Andorra. El balanç amb la Unió Hotelera es farà en els pròxims dies.

¿QUÈ S'HA DE FER PER REBRE EL TOUR? / Que vingui el Tour «és més difícil perquè hi ha més demanda», assegura Camp, que considera les dates «2014 o 2015». Així mateix, va assegurar: «Ens agradaria que es fes una etapa de l'estil de la de la Vuelta, tot i que per la infraestructura del Tour, tal com està la zona de Canòlich, és impossible. Ara bé, hi pot haver d'altres ports que siguin durs i generin espectacle, i que no sigui l'habitual final a Arcalís, o combinar amb altres i arribar a Arcalís». Camp va anar més enllà i hi va afegir: «Es podria asfaltar el que queda més enllà del cim de la Gallina. Hem d'anar a mirar-ho perquè crec que serien uns tres quilòmetres. Té un cost, però es pot fer si després té un ús per als veïns. Seria molt interessant tenir una pujada i una baixada en tota aquella zona. Veient l'èxit que hem tingut aquest any, ja ens hi posem a treballar».

EL PARC CENTRAL, PLE D'AFICIONATS / Ahir es va donar la sortida a la 9a etapa amb final a Barcelona. El Parc Central de la capital va acollir el circ d'autobusos, cotxes d'equips i corredors, i el públic va respondre amb una gran afluència durant el control de signatures dels ciclistes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT