PUBLICITAT

Les conferències han d'ajudar a la presidència del Consell d'Europa

  • Els ponents aportaran el seu punt de vista sobre el paper de l'educació per una convivència harmoniosa
E. A. / E. O.
ANDORRA LA VELLA

La 29a Universitat d'Estiu d'Andorra obre les portes avui amb l'objectiu de ser d'utilitat de cara a la presidència del Comitè de Ministres del Consell d'Europa que Andorra assumirà des del proper novembre fins al maig 2013. El tema escollit per afrontar des d'aquesta presidència és el paper de l'educació per a una convivència harmoniosa, i en això també giraran les diferents ponències i debats que es presentaran en aquesta Universitat d'Estiu.

Un dels ponents, el president del Comitè Europeu de Drets Socials del Consell d'Europa, Luis Jimena Quesada, va exposar durant la presentació de la Universitat d'Estiu la seva esperança de poder «fer propostes» als mandataris andorrans, així com de rebre'n, i que la presidència sigui positiva, no només per Andorra, sinó pel conjunt d'Europa, i que es pugui arrencar un compromís per part de la presidència del Comitè de Ministres del Consell d'Europa, i de tots els països membres, en relació als drets socials.

Per una altra part, el moderador de la Universitat d'Estiu d'Andorra i doctor en filologia clàssica, professor de la universitat de Paris-Sorbona, Carlos Lévy, va apuntar dos «perills», o amenaces, que té la Universitat d'Estiu. D'una banda, la mentalitat dominant avui en dia del «tot de seguida», és a dir, de la necessitat que la societat s'ha sobreposat de fer balanços i disposar d'estadístiques i resultats de sobre qualsevol esdeveniment. De l'altra, que la reflexió que s'hi mantingui pugui quedar «tallada de la realitat», que se'n desconnecti. Així, Lévy considera que «s'ha de trobar una via entre aquests dos perills», un objectiu que haurà d'afrontar com a moderador.

El mateix Lévy ressaltava que, en aquesta ocasió, el tema escollit per la Universitat d'Estiu d'Andorra «és a la vegada circumstancial, pel paper que desenvoluparà Andorra, però també té una arrel més profunda, i que coneixem tots, el fet que Europa està en crisi». Una crisi que el moderador de la Universitat d'Estiu considera que ha esdevingut un element «gairebé quotidià».

Les conferències de la Universitat d'Estiu seran gratuïtes i obertes a tothom, i es disposarà de servei de traducció simultània al català, castellà i francès.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT