PUBLICITAT

Jovial omple els dos pisos buits de dues habitacions

  • A dia d'avui només queden per ocupar tres de mobilitat reduïda
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

A principi d'aquest juliol, el Consell d'Administració dels pisos per a joves de Jovial va obrir un concurs públic per a omplir dos pisos amb dues habitacions que s'havien quedat sense propietari. I és que malgrat que per als pisos d'una habitació hi ha llarga llista d'espera, en el cas de les dues habitacions costen més d'ocupar, segons va reconèixer en el seu moment la tècnica de Joventut, Sílvia Muns. Després d'unes setmanes de convocatòria, el Consell d'Administració ha aconseguit omplir els dos pisos. Això sí, només s'hi han presentat dues famílies, i per tant les dues han pogut accedir a la seva petició.

El Conseller de Joventut, Esports i Noves Tecnologies del Comú, Marc Pons, va explicar que el Consell d'Administració va decidir fer igualment el sorteig, ja que hi havia un pis que tenia unes millors vistes que l'altre, a més de les dimensions: un és de 66 metres quadrats, i l'altre de 68. Els demandants havien de ser famílies amb un o dos fills menors d'edat. Ja hi poden entrar a viure i pagaran entre 250 euros i 500 de lloguer, en funció de la seva renda.

tres pisos buits / D'altra banda, Pons va explicar que aquestes darreres setmanes s'ha aconseguit ocupar un dels pisos per a persones amb mobilitat reduïda. Es tracta d'un jove que estava fent els tràmits per a ser valorat per la CONAVA (Comissió Nacional de Valoració). D'aquesta manera, ara ja només són tres els habitatges de lloguer tutelats que estan lliures al Jovial, tots d'aquesta tipologia.

Pel que fa als d'una habitació estan tots complerts, amb una llista d'espera de vora la vintena de persones. Al haver-hi molta rotació de joves –malgrat que s'hi poden quedar a viure cinc anys–, els aspirants entren al Jovial al cap d'un any aproximadament de fer la demanda.

Finalment, en relació a aquests tres pisos per a persones amb mobilitat reduïda, Pons va assegurar que de moment no es farà cap actuació més perquè puguin ser ocupats, després que es permetés el seu accés a persones majors de 35 anys i s'eliminés l'obligació de ser residents a la parròquia de la capital.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT