PUBLICITAT

Ampliació d'Aigüestortes «on hi hagi acord amb els municipis»

  • Recoder assegura que el Govern està en ple procés de negociació amb el territori
EL PERIÒDIC
BELLVER DE CERDANYA

Periodic
Un grup d'excursionistes al Parc Nacional d'Aigüestortes. Foto: ACN / MARTA LLUVICH

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha reiterat la voluntat del Govern de la Generalitat de posar en marxa durant aquest mateix any l'ampliació del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici «allà on hi hagi acord amb els municipis». Així, ha explicat que actualment el Govern «està en ple procés de negociació amb el territori, que s'està tancant, però això no vol dir que acabi amb acords amb tothom». Per Recoder, Aigüestortes, l'únic parc nacional que té Catalunya, «és petit per ser un parc nacional» i, per això, ha defensat «que la seva viabilitat futura pot anar vinculada a la seva ampliació», procés que ha qualificat de «complicat» ja que primer haurà de ser aprovada pel Parlament i posteriorment haurà de rebre també el vist-i-plau del Congrés.

Recoder ha explicat a l'ACN que ja s'han assolit acords per ampliar el parc en unes 5.000 hectàrees però no ha descartat que aquesta xifra encara pugui ser superior davant l'interés de municipis «que ho estan demanant». En aquest sentit, ha dit que ja s'ha arribat a acords al Pallars Jussà, amb la Torre de Cabdella; amb diversos municipis del Pallars Sobirà; i l'existència d'un «acord parcial» a l'Alta Ribagorça.

Per contra, ha remarcat la manca d'entesa amb la Val d'Aran i l'oposició dels municipis d'Espot i la Vall de Boí, a les portes del parc, als quals, segons el conseller, «els preocupa que el fet d'ampliar representi repartir uns recursos que són escassos entre més municipis». Sobre aquesta qüestió, Recoder s'ha mostrat convençut que l'ampliació del parc «comportarà també que les diferents administracions hi aboquin més recursos». Actualment, el parc disposa d'una superfície de poc més de 14.000 hectàrees.

Altrament, ha recordat que el juliol s'ha donat el tret de sortida a l'ampliació del Parc Natural de l'Alt Pirineu, el més gran de Catalunya, que compta amb unes 60.000 hectàrees, que s'ampliaran en unes 15.000 hectàrees. Sobre aquest projecte, ha destacat «l'ampli acord» assolit amb el territori.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT