Pas de gegant de Vinyes cap al títol de la Copa d'Espanya

• El Suzuki Swift S1600 va rodar fi en mans del pilot andorrà, 6è en l'absoluta i triomfador en 2RM
EL FERROL

Vinyes, en un dels trams del cap de setmana al Ral·li del Ferrol. Foto: FOTO ESPORT

Pas de gegant per a Joan Vinyes i Jordi Mercader (Suzuki Swift S1600) per revalidar el títol de la Copa d'Espanya de dues rodes motrius. Ahir van aconseguir en el Ral·li del Ferrol el triomf que la passada temporada no van poder assolir per culpa d'una punxada. En aquesta ocasió l'equip Suzuki Motorsport va dominar la classificació de 2 rodes motrius des de la primera especial, a més d'estar durant tot el ral·li entre els deu millors de l'absoluta. Al final es van situar en la 6a plaça scratx.

A Ferrol es va complir amb la tradició i la varietat meteorològica va ser la nota predominant. Pluja, boira, de vegades fins i tot la sensació de fred, i també calor en la part final. Deia Vinyes abans de desplaçar-se a Ferrol, que després de les vacances sempre es genera certa incertesa de com serà la tornada a la competició. Per al de Suzuki aquesta inseguretat va durar poc, perquè a la primera especial ja va establir les primeres diferències, que no van deixar de créixer durant la primera etapa, al final de la mateixa eren mes de 4 minuts sobre Rey-Seco (Peugeot 206 XS), segons en aquells moments. Vinyes-Mercader ocupaven la 8a posició de l'absoluta gairebé 3 minuts del capdavanter (Hevia-Alvarez), però aquest fet no preocupava en absolut a un Vinyes conscient que per millorar posicions en aquesta classificació havien de fallar els rivals que tenia per davant.

La segona etapa, disputada per Monfero, no va suposar cap canvi per a l'equip de Suzuki. Vinyes es va limitar a mantenir la concentració i acabar el ral·li sense ensurts. El guió es va complir i Vinyes, després de cinc ral·lis, és un líder més que ferm de la categoria de 2RM.

Després de celebrar el seu triomf en les 2RM en el podi, Vinyes va fer el següent comentari respecte a l'inici de la segona part de la temporada: «Seguim ampliant la diferència respecte als rivals i això sempre anima a seguir treballant. Queda encara la meitat del campionat per disputar, però a Ferrol hem fet un pas més de cara a aconseguir l'objectiu.

En tres setmanes, el Campionat d'Espanya canvia de regió, de Galícia a Astúries, tot i que les dificultats seran semblants. Els dies 13, 14 i 15 de setembre es correrà el Ral·li Príncep d'Astúries. La prova també serà puntuable per al Campionat d'Europa de l'especialitat.