PUBLICITAT

La Fira del Bolet es posposa fins al pont de la Hispanitat

  • La meteorologia fa inviable «una collita suficient»
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Després de les altes temperatures d'aquest estiu i de l'absència de precipitacions dels darrers mesos, l'Associació de Promoció Turística d'Arinsal i Erts (Aptae) ha decidit posposar la celebració de la Fira Mercat del Bolet del pont de l'11 de setembre al del Pilar, el 12 d'octubre. D'aquesta manera, confien que el bosc estigui prou moll i la producció de bolets sigui abundant, diversa i, com a conseqüència, disposi d'uns preus assequibles. A més, si les condicions són favorables, preveuen recuperar l'exposició micològica perquè els visitants puguin conèixer i palpar les diferents varietats de bolets.

La Fira Mercat del Bolet que se celebra habitualment pel pont de la Diada de Catalunya es trasllada al del 12 d'octubre per garantir una collita suficient perquè els participants al concurs de bolets «puguin tornar amb els cistells plens»; els firaires portin varietat, quantitat i producte a preus raonables i els restauradors puguin oferir menús amb bolets de temporada, va explicar el president de l'Aptae, Toni Corominas. De fet, els assessors micològics els han recomanat el canvi perquè «és impossible que d'aquí a 15 dies el bosc s'hagi mullat prou per produir de forma natural el bolet».

La nova data que s'ha buscat podria fer d'una banda que alguns firaires que s'havien compromès a assistir a la cita no ho puguin fer per la coincidència amb altres fires que se celebren a Catalunya, així com també l'absència d'alguns visitants habituals que pujaven a Andorra per passar el pont de l'11 de setembre. Tot i així, el responsable de l'Aptae considera que tots dos factors es poden remuntar. Davant la mancança de productors catalans, dels quals ja n'hi havia una dotzena de confirmats, s'apostarà per contactar amb gent del país del sector de l'embotit i l'elaboració artesana de cervesa, formatges, etc. A més, mentre que al setembre només és festiu a Catalunya, a l'octubre és festa a tota Espanya, de manera que el sector turístic es mostra «esperançat» de poder diversificar el públic i atraure turistes d'altres autonomies, va apuntar Corominas a l'ANA.

La cinquena edició es converteix doncs en una «prova pilot», va reconèixer el president de l'Aptae, doncs cada cop és més difícil tenir bolets al setembre mentre que si el resultat d'aquesta edició és bo, l'organització potser es planteja el canvi fixe «per garantir la quantitat, la diversitat i uns preus econòmics», va apuntar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT