PUBLICITAT

Avinguda Meritxell per a vianants i ciclistes

  • Gran ambient als carrers per a veure arribar els herois de les dues rodes H Els turistes, encantats; i els ciutadans, lluint marca Andorra
E. A. / E.O. / C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Uns catalans veuen passar els ciclistes mentre fan la sobretaula, ahir. Foto: ÀLEX LARA

Andorra era ahir terreny de ciclistes. Des de primera hora del matí, fins i tot abans que els corredors iniciessin el seu periple particular que els havia de portar fins a terres andorranes, van ser molts els que van voler sumar-se a la festa de les dues rodes, sentint-se una mica com si ells mateixos participessin a la Vuelta. Alguns de més professionals, alguns de més amateurs, però tots ells omplien les carreteres del país. I gran part d'ells van voler testar el terreny per on més tard passarien els corredors, enfilant-se per la collada de la Gallina. A dalt de tot, l'ambient era espectacular.

Pels que no tenien cames per pujar-la, o preferien veure passar els participants a la Vuelta des dels carrers, van anar ubicant-se al llarg del dia en diferents punts del recorregut. Però va ser sobretot a l'eix comercial d'Escaldes-Engordany i Andorra la Vella on es van concentrar la major part dels aficionats. Barreja de turistes –alguns sorpresos amb tanta expectació– i de nacionals, que no van voler perdre's el pas dels ciclistes després de dos anys d'absència.

«Fa goig l'avinguda Carlemany i Meritxell», comentaven alguns dels presents. I és que la Vuelta va permetre tornar a veure l'eix peatonal. Els cotxes fora, el protagonisme per als vianants i els ciclistes –alguns d'ells encara amb el casc posat, no es volien perdre el pas dels seus ídols–, que animaven als corredors onejant banderes tricolors.

Val a dir que el pas dels ciclistes va ser fugaç. I a més a més, es van avançar a les previsions de l'organització –en prop d'una hora!–. Però aquests dos aspectes no van descafeïnar l'assistència. A partir d'aquí, van enfilar cap a la Massana, van passar pel túnel de les dos Valires, i en un tres i no res ja es plantaven a l'ascens de la Gallina.

Andorra vist des de l'aire

També va haver-hi un sector dels fidels que van preferir veure l'espectacular etapa tranquil·lament des del sofà, per la televisió. Una altra gran manera de gaudir del país, ja que els helicòpters que el sobrevolaven mostraven unes espectaculars panoràmiques andorranes.

Paral·lelament, les xarxes socials treien fum. Cada cop eren més els que es rendien amb aquest nou final d'etapa al Principat. «Deixa't d'Angliru i anem a Andorra», «quin espectacle d'etapa a Andorra», «espectacular etapa. Quin port, vull fer-lo ja», «grandíssim final d'etapa, que grans són les muntanyes d'Andorra» piulaven els aficionats. I els d'aquí, evidentment, treien pit.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT