PUBLICITAT

Solidaritat amb els animals

  • Laika busca finançament per fer front als «molts abandonaments» que genera la crisi
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La plaça Guillemó plena de productes de segona mà i caçadors d'oportunitats, ahir. Foto: ANA / M. S.

L'associació Laika va organitzar el segon Mercat de segona mà i de les Oportunitats ahir, a la plaça Guillemó d'Andorra la Vella. L'objectiu de l'esdeveniment era recollir fons per l'entitat ja que «amb la crisi hi ha molts abandonaments de gossos i gats», va recordar l'organitzadora de l'acte, Carolina Cuberes. A més, va afegir que «tenim molta feina amb els gats», perquè només se'n fa càrrec Laika. La fira se celebra cada últim dissabte de mes i en aquesta ocasió hi va participar una quinzena de venedors, mentre que a la primera, celebrada al juliol n'eren una desena. Aleshores es van recaptar uns 350 euros i Cuberes va calcular que en aquesta segona edició, o es mantindria o es superaria aquesta xifra.

La plaça Guillemó va acollir des de les 10 hores fins a les 20 hores la quinzena de venedors, que oferien diversos productes que ja havien estat usats però, que encara es poden continuar fent servir. Així, s'hi podia trobar des de roba a esquís i joguines, passant per instruments musicals o bicicletes a un preu molt assequible.

Tots els diners recaptats durant la jornada aniran destinats íntegrament a l'associació Laika. «L'objectiu és recollir fons per a l'entitat ja que amb la crisi tenim molts abandonaments de gossos i gats», va explicar Cuberes, que va destacar que on tenen molta feina és amb el dels gats, motiu pel qual s'hi destinen la majoria dels diners. I és que l'associació és l'única que es fa càrrec d'aquests animals de companyia.

Era la segona vegada que se celebrava un mercat com aquest. La primera edició va tenir lloc el mes de juliol, on hi van participar una desena de venedors i es van recollir uns 350 euros. Una xifra que l'organitzadora va valorar molt positivament i que confiava repetir o superar en aquesta segona ocasió. De fet, ja al matí valorava que el mercat estava «anant molt bé», ja que hi havia «molta gent i donem ambient al barri».

I més mercats

D'altra banda, es preveu donar continuïtat al mercat. A mitjans setembre l'esdeveniment s'organitzarà a la plaça Coprínceps d'Escaldes-Engordany i cada últim dissabte de cada mes se celebrarà a la plaça Guillemó. No obstant, Cubelles va subratllar que de cara l'hivern no se sap què es farà ja que «tot dependrà del temps que faci».

Malgrat que a Andorra no hi havia massa costum de fer fires amb productes de segona mà, «la iniciativa està tenint una molt bona acollida», va subratllar la vocal de Laika, Núria Romero, a l'ANA. A més, «la gent ve a veure què troba i de retruc ens demanen per la gossera o ens fan consultes en relació als gats». Per això, Romero creu que el mercat és una bona proposta perquè ha esdevingut «un punt de trobada per demanar informació sobre els animals, recaptar diners i fer pedagogia sobre el reciclatge».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT