PUBLICITAT

El River fitxa l'americà Safford i espera tancar a David Guardia

  • El pivot, amb 24 anys, 2,06m d'altura i un físic privilegiat, arriba des de la lliga de Suècia
R. MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El nordamericà Safford, quan jugava a la Universitat de Missouri, abans d'acabar a la lliga de Suècia. Foto: EL PERIÒDIC

Cop a la taula del BC River Andorra, que ahir va fitxar un americà alt, fort, agressiu, un toro brau sota cistella, amb experiència i amb ganes de fer-se un lloc al bàsquet espanyol. Justin Safford, de 24 anys i 2,06m d'altura, prové de la lliga de Suècia, on hi era en el seu periple europeu després de passar per la Universitat de Missouri. El contracte és per un any, i amb aquesta incorporació, el club andorrà ja s'ha decidit a tancar aquest cap de setmana la contractació de l'aler David Guardia, amb la qual cosa quedaria tancada la plantilla per la temporada 2012-2013 a la LEB Or.

El River va iniciar les negociacions amb el representant d'aquest jugador just al final de la temporada, però era intocable pels diners que demanava. El club estava molt interessat en la seva incorporació, i finalment ho ha aconseguit en veure el jugador que la resta d'ofertes esportives no eren el que buscava. De fet, segons algunes informacions, Safford va rebutjar altres dos equip de la LEB Or, decantant-se pel River.

FORT, ESQUERRÀ I AGRESSIU / Les característiques de Safford són d'un jugador físicament molt fort, que té un joc molt agressiu i que, a més, és esquerrà, el que li dóna un punt afegit de cara a la lluita un contra un, on els defenses tenen més dificultats per aturar els jugadors. A més, l'americà és un bon llançador des de la línia de 6,75, i «va molt bé cap a dintre», segons va afirmar Francesc Solana, que afirma que el que ha vist per vídeos del jugador és realment fantàstic.

L'EQUIP, GAIREBÉ TANCAT / Amb Safford, el River gairebé té tancada la plantilla. Entre avui i demà el club vol concretar l'última incorporació, la de David Guardia, i així deixar el bloc amb els bases Schreiner i Dani Pérez, els alers Pablo Sánchez, Maresch, Marc Blanch i, en teoria, el jove Guardia, i els pivots Hampl, Wright i Safford, a més dels andorrans Albert Farfán i Cinto Gabriel. Amb això, el club sembla formar un equip de garanties.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT