PUBLICITAT

Esperant l'espectacle

  • La Vuelta més interessant dels últims anys entra a Andorra a partir de les 16.30h per pujar Comella i Gallina
RAFA MORA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Els espais habilitats des d'ahir per rebre els autobusos dels equips. Foto: ÀLEX LARA

Una scotter amb matrícula alemanya, amb el pilot amb casc i càmera adherida, pujava ahir a la tarda amb cura cap al Santuari de Canòlich, el Coll de la Gallina. Un enviat d'algun equip de la Vuelta per inspeccionar el que és una ascensió inèdita, un escenari on mai no han lluitat els gladiadors de la bicicleta, i on pressumiblement avui estan previstes diferències, o si més no, una batalla de tal nivell que pot deixar clar, com a mínim, qui no guanyarà aquesta edició de la carrera espanyola. Seran 175km, amb una ascensió final de 7,5km i els últims 4km d'autèntic primer nivell, amb rampes amb un 9% de mitjana. Espera l'espectacle.

La cita al Principat serà a partir de les 16.30h, quan el pilot entri al país i vagi cap a la Massana per baixar pel túnels de les Dos Valires i pugi primer la Comella i després la traca final a la Gallina, allà on ahir ja hi havia campistes. Joan i Olga, de Lleida, plantaven la tenda de campanya en un espai reduït d'una ascensió que tampoc no deixa massa espai. Amb el cotxe al costat i la bicicleta dins, mentre ho feien furgonetes i autocaravanes de diferents països pujaven per buscar també un espai –seria més enllà de la meta, perquè abans sembla impossible– per aparcar i passar la nit, perquè aquesta pujada final estarà avui tancada al trànsit des de les 7.00h del matí i fins les 20.00h. Al trànsit de motor, s'entén, perquè vianants i ciclistes podran accedir-hi al llarg del dia, i a partir de les 16.00h, exclusivament a peu. Pel que fa a la connexió entre Bixessarri i Aixovall, es podrà circular fins a les 16.00h amb cotxes i motos, i després romandrà tancada fins les 18.00h, quan hagi passat l'últim corredor. Hi haurà uns minibusos gratuïts per pujar el port, que s'agafaran des de Bixessari, i que funcionaran d'11.00h a 14.00h.

350.000 EUROS DEL GOVERN / Per rebre aquesta competició, el Govern ha invertit 350.000 euros, estant inclosos aquí el patrocini durant la cursa i especialment en l'últim quilòmetre de cada etapa, amb una pancarta gegant que així ho indica. Segons l'organització de la Vuelta, cada etapa aporta al lloc d'arribada unes 10.000 persones per veure el final. Així mateix, l'audiència mitjana per televisió és de 800.000 persones.

MOBILTZACIÓ DELS COSSOS ESPECIALS / Pel que fa a la mobilització dels cossos especials, Andorra aportarà 70 policies a plena disposició, altres 70 agents de circulació de les parròquies de Sant Julià de Lòria, Escaldes-Engordany, Andorra la Vella, la Massana i Encamp, mentre que entraran al Principat altres 70 membres de la Guàrdia Civil espanyola i 34 Mossos d'Esquadra. Així mateix, el Govern fa setmanes que va demanar la col·laboració del voluntariat, i sumarà 45 persones per controlar diferents aspectes de la carrera al seu pas per Andorra. El dispositiu especial va quedar ahir establert a Andorra des de les 19.00h i no s'abandonarà fins a les 13.00h del diumenge, quan la Vuelta abandoni el país.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT