PUBLICITAT

Purito confessa que per ell seria «molt especial guanyar a Andorra»

  • John Degenkolb (Argos Shimano) guanya a l'esprint la seva tercera etapa, de set
EL PERIÒDIC
ALCANYÍS

Periodic
Foto: JOSE MANUEL VIDAL / EFE

«Demà –per avui– és el primer port realment dur d'aquesta carrera, és molt seriós, visc a prop i el conec molt bé, i per mi seria molt especial poder vèncer a Andorra», va dir ahir Purito Rodriguez, el català de Parets, resident al Principat, de l'equip Katusha, que espera poder aixecar els braços al Coll de la Gallina aquesta tarda.

«És una etapa que tinc marcada, però potser no és el meu dia i no vaig tan bé com crec. Això mai no se sap», hi va afegir el corredor català, que ahir va aconseguir mantenir el mallot vermell de líder de la Vuelta a Espanya després de la setena etapa.

La jornada d'ahir es va decidir a l'esprint. Estava feta per això, perquè el final era al circuit Motorland, a Aragó. I va guanyar el de sempre en aquests finals d'alta velocitat de la present Vuelta, un home alemany, de 23 anys, John Degenkolb (Argos Shimano), que a la ronda espanyola ja en porta tres, de victòries. Els seus rivals d'ahir en la batalla final, en aquell esprint supersònic, van ser l'italià Elia Viviani (Liquigas) i l'australià Allan Davis (Orica).

En la tensió final per augmentar la velocitat i evitar escapades per poder arribar a l'esprint, va ser l'Sky, l'equip de Chris Froome, qui va posar la directa en clara aposta pel seu velocista Ben Swift. Van arribar els nervis en el pilot, que es va tallar i fins i tot hi va haver una caiguda a 10km de meta. Dels favorits, cap sorpresa, arribant tots a dos segons del vencedor, però si va perdre posicions en la general Rigoberto Urán, plata als Jocs de Londres, que va perdre ahir 1min 09s i va caure de la quarta a la dotzena posició.

D'aquesta manera, la general la domina el Purito, amb 10s d'avantatge sobre Froome, i 36s respecte a Alberto Contador. Robert Gesink, que va mostrar debilitat a Jaca, és quart a 54s, i Alejandro Valverde segueix entre els favorits també a 54s. Avui serà un dia per veure si aquestes diferències s'amplien, si algú renaix, o si d'altres diuen adéu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT