PUBLICITAT

El CACI obrirà expedient a una obra en construcció a Incles

  • Els inspectors controlen el material utilitzat i les autoritzacions de l'empresa que el subministra i aixequen acta
EVA ARASA / GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La vall d'Incles, un reducte paradisíac, tot i la grua d'una obra de construcció. Foto: ÀLEX LARA

El Centre d'Atenció contra l'Intrusisme Empresarial (CACI) va procedir aquesta setmana al control d'una obra que s'està construint a la vall d'Incles. El control es va centrar en el subministrament d'un material constructiu i en les autoritzacions de l'empresa que el subministra. Els inspectors de comerç van constatar els fets i van aixecar l'acta per iniciar la instrucció de l'expedient escaient. El CACI també va informar que, des de començament d'any, ja són 12 les comunicacions ateses pels inspectors de comerç que fan referència a situacions relacionades amb el sector de la construcció i el proveïment de materials per a la mateixa. Aquestes 12 comunicacions van generar els pertinents controls dels quals van emanar cinc constatacions d'infracció i dos expedients sancionadors que estan en curs. Tanmateix, també es van constatar quatre situacions legals i tres situacions més, que no es van poder provar.

Els expedients / De manera global, el CACI va rebre 102 comunicacions fins al passat 10 d'agost, de les quals 20 són demandes d'informació i 82, denúncies. Segons les dades facilitades pel Govern, només hi ha onze propostes d'expedients sancionadors que en cas de prosperar, sumarien poc més de 29.000 euros en multes. La tendència és similar a la de l'any passat, quan es van tramitar 17 expedients i l'import de les sancions va pujar fins a 39.000 euros. Els sectors més denunciats són els serveis empresarials en general, com per exemple les mudances i transports de mercaderies, jardineria, publicitat, intermediació immobiliària, venda de productes, reparacions, obres de reforma, construcció, classes de reforç o d'idiomes i serveis industrials. També observen denúncies els serveis professionals com ara l'exercici d'algunes professions exercides per autònoms, siguin o no professions liberals, el transport públic de passatgers sobretot a l'hivern i els així com aquells actes de competència deslleial. El CACI també va rebre i tramitar diverses comunicacions relacionades amb l'explotació d'allotjaments turístics que van derivar en propostes d'expedient sancionador.

Menys denúncies / Fins al 10 d'agost passat, les comunicacions que van arribar al CACI per possibles actes d'intrusisme també van passar del 56% (2011) al 15,5%. Des del CACI, expliquen el descens pels canals d'informació destinats a les empreses estrangeres, cosa que els permet posar-se al dia en els tràmits per operar al país amb tota legalitat. No obstant això, tampoc no es descarta la recessió econòmica en tots els sectors d'activitat. El CACI és una de les primeres eines de prevenció i lluita contra l'intrusisme empresarial, dissenyada per la Comissió Interministerial de Lluita contra l'Intrusisme Empresarial. Un canal de comunicació per adreçar consultes, queixes i fins i tot denúncies de greuges comparatius en l'activitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT