PUBLICITAT

La Policia inicia una investigació pel cas de la web fraudulenta

  • El cos estudia limitar l'accés a la pàgina, però només si s'hi accedeix des d'Andorra
E. A. / C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic

El cas de la pàgina web www.fast-hotelbooking.com ja està en mans de la Policia. Van ser els propis hotelers del país els que van iniciar la denúncia, després de constatar que a la web hi figuren ofertes d'allotjaments als seus hotels que ells no gestionen. És a dir, els clients acaben reservant i pagant una estada que, un cop arriben al país, no existeix.

A més de la Policia, els hotelers afectats, entre ells el Palome d'Erts, també van adreçar-se al Govern per tal que actués al respecte, tot i que aquest ahir va informar que deixen el cas en mans de la investigació policial. De fet, el cos de Policia té la possibilitat de vetar l'accés a la pàgina per tal d'evitar noves reserves fraudulentes. Seria una solució només a mitges: la problemàtica seguiria existint tenint en compte que es pot accedir a la pàgina des de totes les parts del món i de fet són els turistes forans els que tindrien més interès en reservar a través d'internet.

A la web fast-hotelbooking.com no només hi figuren hotels andorrans (una cinquantena), sinó també de tot el món. Per tant, es tractaria d'una estafa generalitzada i que ja ha afectat a bastants usuaris. De fet, s'ha creat una plataforma a la xarxa social Facebook per unir els afectats i fer força per intentar tancar aquestes pàgines. El problema és que els seus creadors canvien de direcció i servidors i costa localitzar-los, fins que hi ha denúncies d'usuaris. Un dels afectats, després de veure que no tenia reserva a l'hotel i contactar amb el banc, va ser informat que havia fet el pagament a una joieria de Turquia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT