PUBLICITAT

Les importacions continuen a la baixa

  • L'alimentació, la farmàcia i perfumeria, i el vestit i calçat marquen la tendència, de l'1,1% mensual i del -4,9% interanual
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Les importacions del juliol van tenir un valor total de 97,42 milions d'euros. Això situa la tendència mensual en un creixement de l'1,1%, i la interanual de caiguda del 4,9%. Són els grups de l'alimentació, la farmàcia i perfumeria, i el vestit i calçat els que sostenen la tendència, tal i com destaca el departament d'Estadística, doncs aquests tres grups representen el 39,5% de les importacions totals, i presenten tendències mensuals entre el 0,2% i el 2,2%, i interanuals del -2,7%, -9,9% i- 4,5% respectivament.

Contribueixen també a la tendència baixista interanual els grups de joieria –que presenta una tendència negativa del -0,2% quan l'any passat va evolucionar en sentit positiu–, la construcció i l'electrònica, que fa tres anys que es troben en un context de tendència a la baixa. El passat juliol presentaven diferencials interanuals del -20,5% la construcció i del -8,3% l'electrònica. També cal sumar-hi el transport, que davalla un significatiu -23,8%, tal i com ressalta Estadística.

En contra, les begudes i el tabac fan de contrapès i presenten una tendència a l'alça del 13,5% interanual. Els combustibles també segueixen una tendència interanual del 9,7%. En aquest sentit, la importació de carburants durant el mes de juliol es va situar en 13,8 milions de litres, una xifra que suposa un augment del 0,9% respecte al mes anterior i un 2,1% superior al juliol del 2011. Així, es manté la tendència interanual a l'alça dels darrers tres mesos i desprès de 16 mesos de tendència negativa. El gasoil continua sent el carburant que més s'importa, ja que amb 9.369.296 litres suposa el 68% del carburant total importat.

D'altra banda,les exportacions van sumar 4,9 milions d'euros el juliol, amb tendències negatives: mensual del -3,6% i interanual del -10,1%. El departament d'Estadística atribueix aquestes caigudes de les tendències al grup transport, que suposa el 22% del total exportat.

CONSUM D'ENERGIA / El consum total d'energia al mes de juny es va situar en 20.495 TEP (Tones Equivalents de Petroli). Així ho publicava el Departament d'Estadística, que assenyalava que la tendència mensual registra un 1% de consum, mantenint la tendència positiva dels cinc mesos anteriors i la interanual un -0,3%, en aquest cas continuant la tendència negativa del darrer any i mig. Pel que fa a l'energia elèctrica, el consum va ser de 38.134 MW/h (Megawatts per hora), que representa una tendència mensual del -0,2% i una interanual del -2,4%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT