PUBLICITAT

Progrés critica l'acomiadament de 8 treballadores de la llar d'infants

  • Ordeig denuncia el desmantellament del servei a partir de l'augment de les quotes
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
La façana de la llar d'infants municipal La Grandalla. Foto: EL PERIÒDIC

el grup municipal del PSC-Progrés denuncia el que, al seu parer, significa el desmantellament del servei públic de la llar d'infants de la Seu d'Urgell. Primer, amb un augment desproporcionat de les quotes durant el mes de maig. I, ara, amb l'acomiadament de 8 treballadores degut a la davallada de famílies que no poden fer front als nous preus.

Progrés assegura que la política actual en matèria de llar d'infants «vulnera la igualtat d'oportunitats de les persones de la Seu i beneficia els sistemes educatius privats». També es recorda que aquest any 2012 l'Ajuntament ingressarà més de 600.000 euros extraordinaris en concepte d'IBI (contribució) i, tal i com va proposar Progrés, una part d'aquests diners haurien de servir per evitar aquest augment desmesurat de les quotes de les llars d'infants.

És «inadmissible» –diuen– que, en temps de crisi, no es mantingui el dret dels ciutadans a accedir als serveis públics de primera necessitat, com pot ser la Llar d'infants. Aquest servei, com la sanitat o l'educació obligatòria, «no pot tenir un sistema de preus prohibitius i després estar subjecte a demanar subvencions per accedir-hi».

A més a més –afegeixen–, «és del tot incomprensible que, a pocs dies de començar el curs escolar, les famílies, encara avui, no saben quin preu hauran de pagar al setembre».

El portaveu del grup municipal del PSC-Progrés a l'Ajuntament de la Seu, Òscar Ordeig, manifesta que «les llars d'infants són un servei de primera necessitat. Veiem com l'Ajuntament continua gastant molts diners en assumptes prescindibles, mentre que desmantella un servei essencial per a les famílies».

Progrés denuncia que també s'han eliminat les bonificacions per a les famílies nombroses i per a germans matriculats a altres escoles municipals. També es lamenta que, una vegada més, el President del Consell Comarcal no hagi donat cap solució per a les persones que no estan empadronades al municipi des de la institució comarcal.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT