PUBLICITAT

Preparats per a la Vuelta

  • La cursa espanyola arriba demà i es promouen activitats lúdiques paral·leles i, sobretot, talls de carretera
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Joaquim 'Purito' Rodriguez, al novembre de 2011, quan va analitzar el port per a EL PERIÒDIC D'ANDORRA Foto: ÀLEX LARA

No és el Tour de França, però la proposta lúdica paral·lela i la festa del ciclisme que aporta la Vuelta a Espanya és semblant. El que sí que serà idèntic, els talls de carreteres, que en aquesta ocasió afectaran a diferents vies andorranes. Així que el país es prepara per rebre una festa esportiva per una part, i un inevitable caos circulatori per altra. L'entrada al Principat està prevista a les 16.22h amb el millor horari. Això sí, des de les 15.00h de la tarda, s'iniciaran els talls del trànsit al Principat, i segons Mobilitat es recomana no sortir d'Andorra des de les 12.00h a 18.00h.

A partir de travessar la frontera espanyola, el pilot recorrerà gairebé 40 quilòmetres per dins d'Andorra. El trajecte: Sant Julià (16.27h), Santa Coloma per la rotonda de la Margineda (16.31h) i avinguda Santa Coloma fins Andorra la Vella, avinguda Meritxell on hi haurà un esprint especial (16.37h) i avinguda Carlemany per entrar a Escaldes-Engordany (16.39h). A partir d'aquí, adéu a la parròquia escaldenca sortint per l'avinguda del Pessebre i Fiter i Rossell (16.40h), per arribar a la rotonda de l'inici del túnel de les Dos Valires de la Massana (16.46h.), sortir dels 3,2km en cinc minuts, girar a la dreta i baixar en direcció Escaldes per l'avinguda Miquel Mateu i iniciar la pujada al port de la Comella per la part escaldenca a les 16.51h en el millor dels horaris previstos per l'organització. Al cim està previst que hi arriben a les 16.58h, però si van més lents, es podria allargar fins les 17.28h. Després, descens i a buscar directament Aixovall (17.12h en el millor horari) i iniciar el port. Segons l'organització, l'arribada a meta es preveu entre les 17.24h i les 17.57h, depenent de la velocitat mitjana que es calcula en un marge de 38km/h fins a 34km/h.

MINIBUSOS gratuïts PER VEURE EL FINAL / La pujada a la Collada de la Gallina serà el gran atractiu, i així estan previstos minibusos gratuïts per portar els espectadors, convidats, periodistes i personal acreditat, fins a meta. Aquests minibusos funcionaran des de les 11.00h fins les 14.00h, en el trajecte entre Bixessarri i el santuari de Canòlich on hi haurà la meta. El que no es pot garantir de cap manera des de l'organització, donada la dificultat de la carretera, és una evacuació ràpida des del port cap avall. A més, cal dir que els corredors baixaran en bici el port, ja que els seus autobusos d'equip no podran pujar dalt.

DOS DIES DE FESTA AL PARC CENTRAL / Des d'Andorra Turisme s'han organitzat diferents activitats al Parc Central d'Andorra la Vella. Demà, des de les 17.00 i fins les 20.00h, hi haurà temps perquè els més petits gaudeixin: inflables, pintacares. teatre de titelles, pedalades solidàries o una escola de reciclatge. A les 18.45 es farà una exhibició de salts i acrobàcies amb bicicleta, i a les 19.15 una representació del musical Érase una vez. Ja diumenge al matí, la sortida estarà oberta des de les 10.00 i fins les 12.30, quan la Vuelta marxarà del Principat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT