PUBLICITAT

Les gasolineres hauran d'habilitar dipòsits per captar vapors de benzina

  • Les estacions noves o que facin modificacions tindran l'obligació d'aspirar els aires contaminants dels vehicles
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un home posa benzina a una gasolinera. Foto: ONA MORANTE

Per tal d'adaptar la normativa andorrana a les darreres exigències de la legislació europea –concretament la 2009/126/CE del Parlament Europeu i del Consell–, el Govern va aprovar ahir la modificació del seu Reglament de control de la contaminació atmosfèrica. Els canvis normatius afecten a les gasolineres, les quals a partir d'ara hauran de tenir dispositius per capturar els vapors de benzina nocius que s'escapen del dipòsit dels vehicles durant el seu proveïment a les estacions de servei.

Tal i com es va acordar a la sessió del Consell de Ministres celebrada ahir, la primera després de l'aturada estival de la primera quinzena d'agost, «totes les estacions de nova construcció o que experimentin una modificació substancial» de les seves infraestructures estaran «obligades» a recuperar les emissions contaminants que generin els vehicles de particulars. També hauran d'adaptar-se a la normativa les estacions ja existents amb un cabal superior a 3.000 metres cúbics l'any, tot i que en aquest cas tindran temps fins al 31 de desembre del 2018. El sistema per a recuperar aquests vapors nocius partirà de l'aspiració i requerirà d'algun sistema d'emmagatzematge dins la pròpia instal·lació, va informar el Govern.

Paral·lelament, les gasolineres que es van construir a partir de l'any 2009 ja es van haver de fer tenint en compte la instal·lació d'aquests dipòsits. Amb les modificacions al reglament totes elles es veuran obligades a posar-les en servei –fins ara estaven aturades.

La càrrega de cisternes / Els canvis legislatius fan referència a la Fase 2 de la recuperació de vapors de benzina, és a dir, la relacionada amb l'emissió de gasos per part de particulars. Pel que fa a la fase 1, referent a la recuperació de vapors de benzina nocius que s'escapen durant la càrrega de cisternes a les estacions de servei, l'obligació de tenir dipòsits ja s'aplica des del desembre del 2005, va informar el Govern.

Finalment, les modificacions al Reglament de control de la contaminació atmosfèrica obliga a totes les estacions de servei equipades amb un sistema de recuperació de vapors, tant de la fase 1 com de la 2, a comunicar-ho al consumidor, com a mínim, «amb una indicació al dispensador».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT