PUBLICITAT

Una de cada cinc multes, per no portar el cinturó

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Un total de 760 persones han estat sancionades durant el primer semestre del 2012 per circular sense el cinturó de seguretat cordat. Aquesta xifra suposa el 18,5% del total de les infraccions comeses durant aquest període, tot i que el gruix més important l'ocupen les sancions per excés de velocitat, que van ser 1.281, és a dir, el 31,2% del total. La tercera infracció més freqüent és no disposar del distintiu de la inspecció tècnica de vehicles (ITV).

En total, la Policia ha posat un total de 4.111 sancions de trànsit durant el primer semestre. Les multes per no portar el cinturó, una de cada cinc, impliquen una sanció de 18 euros tal com detalla el codi de circulació.

Les sancions relacionades amb temes administratius com la falta de documentació o papers incomplerts també són força freqüents al Principat. Pel que fa al distintiu d'Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV), s'ha multat a 605 persones per no disposar d'aquest, i a unes altres 38 per circular sense tenir-lo. A més, uns altres 370 conductors han estat sancionats per circular sense tenir pòlissa d'assegurances contractada o per no poder presentar-la.

La Policia també ha captat 120 infractors que no han pogut exhibir el permís de conduir, així com 13 que no estaven legalment autoritzats i 18 que tenien el permís caducat. També són uns quants, 83, els que han estat multats per conduir un vehicle de matrícula andorrana amb permís de conduir estranger sent resident.

Finalment, per conducció temerària, manifestacions incorrectes o circumstàncies perilloses en la conducció, que és on s'emmarquen les infraccions per parlar pel telèfon mòbil o fer servir altres dispositius, la Policia ha arribat a multar fins a 255 persones.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT