PUBLICITAT

Revifa el foc de l'Ospitalet i arriba a dos quilòmetres de la frontera

  • Els Bombers ajuden França a recontrolar les flames amb l'helicòpter, confiant que no entrin al país
E. O. G. / G. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Imatge de l'incendi de l'Ospitalet, que es va iniciar dissabte. Foto: ANA / A. R.

Una crema controlada de matolls a l'Ospitalet –Arièja– ha esdevingut en les darreres hores tot un malson, tant per França com per Andorra. El foc, que els bombers francesos tenien controlat va revifar pel canvi del vent, segons va informar el cap de guàrdia dels bombers andorrans, i va arribar a dos quilòmetres de la frontera, amenaçant d'entrar en territori andorrà. Andorra hi va destinar l'helicòpter i dos comandaments per frenar l'avenç de les flames i controlar l'incendi.

Els bombers andorrans es van acostar a la frontera per veure l'estat de l'incendi i hi van enviar l'helicòpter per contribuir a recontrolar el foc, veient que se'ls havia «escapat» el foc. L'incendi ja havia estat donat per controlat quan el canvi en el vent el va revifar. Segons va explicar el cap dels bombers andorrans, les característiques de la meteorologia actual són «molt dures per nosaltres i favorables pels focs», doncs fa que qualsevol herba lleugera, amb un cop de vent, pugui propagar el foc amb facilitat, o fins i tot que cremi per les arrels i les flames reapareguin a «qualsevol lloc», va explicar.

Malgrat la disposició dels andorrans per contribuir amb d'altres mitjans, més enllà de l'aeri, des de França van descartar l'ajuda de mitjans humans per extingir el foc.

PREVISIÓ DE TRANQUIL·LITAT / Malgrat la proximitat de l'incendi, el cap de guàrdia va enviar un missatge de tranquil·litat dient que era difícil que el foc entrés en territori andorrà, doncs els bombers francesos hi estarien treballant, i els mitjans aeris estava previst que treballessin mentre la llum ho permetés. No obstant, des del cos de bombers van indicar que hi havia la possibilitat que els bombers de França es reunissin amb els efectius andorrans per decidir quina estratègia seguir en la lluita contra el foc durant el dia d'avui, quan es preveu que també hi hagi l'helicòpter andorrà sobrevolant la zona del foc. El cap de guàrdia dels bombers andorrans es va mostrar convençut que, malgrat es pogués controlar l'incendi durant la nit, al llarg del dia d'avui caldrà estar atents i continuar remullant la zona.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT