PUBLICITAT

«Del poble i entranyables»

  • La missa solemne, el ball del Contrapàs i la proclamació de la fadrina major, actes principals
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Maria de Gispert en el moment de rebre el Garrot i la cinta, ahir, al costat de Cinca i Ferrer, que aplaudeixen. Foto: TONY LARA

Santa Coloma va celebrar ahir al migdia els actes més institucionals de la seva festa major. La missa solemne, el ball del Contrapàs, la proclamació de la fadrina major i la ballada de sardanes a la plaça de l'Església. La cònsol major, Rosa Ferrer, i els consellers de Comú de Cultura i Participació Ciutadana, Meritxell Rabadà, i de Medi Ambient, Jordi Cabanes, així com el ministre de Finances, Jordi Cinca, van presidir els actes.

Una Festa Major organitzada pels joves de la comissió de festes de Santa Coloma «molt de poble i molt entranyable». Així és com va definir la cònsol major els actes que s'estan desenvolupant amb motiu de la festa gran del poble de Santa Coloma i que van arribar ahir al migdia el seu punt més institucional.

Després de la tradicional missa solemne –a la qual hi van assistir, a més de la cònsol major, alguns dels consellers del Comú i el propi ministre Cinca–, el Grup de Ball de la Casa Pairal d'Andorra la Vella va ballar el Contrapàs i tot seguit es va atorgar el Garrot i es va imposar la cinta a la nova fadrina major del Grup de Ball, Maria de Gispert, que relleva en el càrrec a Conxita Duatis.

La ballada de sardanes i l'aperitiu de Festa Major van tancar l'activitat festiva del matí. Ferrer va destacar que malgrat la intensa calor, els actes es poden anar desenvolupant amb normalitat, tot i que hi hagi algunes activitats que per l'hora en què es realitzen es vegin més afectades, va recollir l'ANA. La borricada, que es va celebrar dissabte a la tarda, es va haver de posposar unes hores per evitar les altes temperatures, que van fer que fossin més aviat pocs els valents que sortissin a muntar els rucs.

La festa continua

Els actes de la Festa Major de Santa Coloma no han acabat. De fet serà avui quan es posi el punt i final amb el tradicional castell de focs d'artifici al parc d'Enclar, a les 22.30 hores, i el ball de nit, des de les 23 hores, amb la Harlem's Orquestra i la discomòbil amb Mixtape Selectors a la plaça Major. Abans, però, hi haurà una festa de l'escuma a les 11 hores, i a la tarda, a les 17 hores, hi haurà animació per als infants amb xocolatada popular a partir de les 18 hores, i el partit de futbol entre solters i casats, als terrenys de la Borda Mateu, a les vuit del vespre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT