PUBLICITAT

Més de 2.500 espectadors als Gossos d'Atura

  • Armand Clausat s'ha imposat al Concurs Internacional del Pallars
EL PERIÒDIC
LLAVORSÍ

Periodic
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, lliura el premi al guanyador del concurs, ahir. Foto: ACN

Llavorsí (Pallars Sobirà) ha celebrat aquest diumenge el 26è Concurs Internacional de Gossos d'Atura del Pallars, al qual han assistit més de 2.500 persones, xifra similar a l'any passat. L'acte s'ha fet als Prats de la Coma, on un total de 12 pastors amb els seus gossos han intentat fer obeir les ovelles en les dues fases del concurs.

Els participants procedien de Catalunya, el País Basc, França, el País Valencià i les Illes Balears. A banda, per tercer any la celebració del concurs ha anat precedida de la 3a edició de la Fira de Productes Artesans relacionats amb l'ovella de la raça xisqueta, típica del Pallars Sobirà.

El guanyador ha estat Armand Clausat, de Bellver de Cerdanya, per completar les dues proves amb un menor temps acumulat i amb la puntuació més alta. El regidor de Llavorsí Jaume Catarina ha destacat «l'alt nivell dels participants» i ha refermat la voluntat per apostar per la recuperació del gos d'atura català, del qual se n'ha vist un exemplar a la competició.

La prova que s'ha fet a Llavorsí puntua per al Campionat de Catalunya de Gossos d'Atura. La competició s'ha dividit en dues proves.

A la primera hi han participat tots els gossos inscrits, mentre que en la segona només els classificats en l'anterior. Aquesta ha estat la imatge més esperada, el moment en que els pastors han fet entrar les ovelles dins d'una petita pleta. La competició ha durat més de dues hores.

El Concurs Internacional de Gossos d'Atura serveix per posar de relleu l'ofici de pastor, arrelat al territori i un dels elements d'atractiu del Pirineu. L'objectiu dels organtizadors és fer augmentar el nivell d'ensinistrament dels gossos d'atura catalans a més d'evitar que desapareguin els vestits, la roba i els estris típics dels pastors.

CONCURS A PRADES /Fa un parell de setmanes hi havia hagut un altre Concurs Internacional de Gossos d'Atura, en aquesta ocasió a Prades (Baix Camp). El pastor Hilari Novillo de Santpedor i la seva gossa Witney van guanyar aquell concurs, mentre que el canongí Jose Maria Pleguezuelos i el seu gos King van quedar en segona posició. Un miler de persones no s'ho van voler perdre, ja que es tractava de la tercera prova del campionat dels Països Catalans Només un dels gossos participants era de raça d'atura catalana, i és que la raça autòctona ha anat perdent instint i es fa difícil que els pastors la utilitzin.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT