PUBLICITAT

Òscar Casal es llueix amb una sisena posició al Pikes Peak

  • El corredor de la FAM podria fins i tot posar-se sisè en la classificació general de les World Series
EL PERIÒDIC
COLORADO SPRINGS

Periodic
A sobre, Jornet amb Casal a la seva esquerra (dorsal 62), ahir abans del tret de sortida. A la dreta, Nichols en plena ascensió al Pikes Peak. Foto: SKYRUNNING

Excel·lent de nou. Òscar Casal va aconseguir ahir el millor resultat de la temporada en les Skyrunner World Series o el que és el mateix, la Copa del Món de curses de muntanya, amb una sisena posició en la Pikes Peak Marathon, que aquest any s'ha convertit en un dels cinc majors del calendari.

El gran dels germans Casal, la referència actual en la vessant d'estiu de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), va necessitar 4h 10min 11s per completar els 42 quilòmetres de l'ascensió i el descens d'una muntanya mítica a Colorado, en la qual va haver de fer front a gairebé 2.400 metres de desnivell entre l'arribada –a 1.920 metres sobre el nivell del mar– fins al cim –4.302. Primer, com no podia ser d'una altra manera, va ser l'extraterrestre Kilian Jornet, que malgrat tenir alguna petita molèstia física va fer una marca de 3h 40min 25s amb record del descens del Pikes Peak inclòs: 1h 21min 58s que supera en 18s l'antic, datat del 1983 per corredor local Charles Armenta.

EN GRUP FINS EL CIM / Feia una setmana que estava en terres nord-americanes, necessària per superar el jet-lag i per adaptar-se als entrenaments en més altura i ahir va demostrar que estava preparat i a més, en un estat de forma excel·lent. Jornet va anar a la seva com sempre i ningú va atrevir-se a mantenir el seu ritme ja d'inici; Alex Nichols, el segon, també va córrer en solitari igual que el tercer, Max King. Per darrere d'ells Marshall Thomson –quart classificat final–, Greg Vollet –cinquè– i Casal van anar junts fins a mitja pujada; llavors el primer d'ells va començar a agafar distància i al cim ja tenia cinc minuts d'avantatge sobre Vollet i Casal.

EL DESCENS PERJUDICA / El francès, però, era molt més ràpid en la baixada i es va escapar sense problemes, deixant Casal completament sol, ja que el setè, Dave Makey, estava a dotze minuts. Mantenint un ritme constant, el corredor de la FAM va creuar la meta amb el sisè millor temps en una carrera que mou masses als Estats Units i que va aplegar en la línia de sortida de la marató 772 participants.

Amb aquest resultat Casal suma 66 punts i donarà un salt important en la classificació. Abans de la carrera ocupava el desè lloc amb 156 punts bruts però sumant els de la Pikes Peak passarà a tenir-ne 222; si no hi ha cap altre dels nou primers –tots ells són europeus– que hagin fet aquesta carrera pujarà a la sisena posició, a 116 punts del líder, l'espanyol Luis Alberto Hernando, i a 74 del tercer calaix del podi, de moment propietat d'un altre espanyol, Tòfol Castanyer.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT