PUBLICITAT

«Gràcies i endavant»

  • El rector de l'UCE, Jordi Sales, felicita la SAC per les 25 edicions de la Jornada Andorrana a Prada
E. A.
PRADA DE CONFLENT

Periodic
Els responsables de la Diada. Foto: TONY LARA

La Diada Andorrana a la Universitat Catalana d'Estiu, organitzada per la Societat Andorrana de Ciències (SAC), celebrava ahir el seu 25è aniversari. El rector de l'edició d'aquest any de l'UCE, Jordi Sales, va aprofitar l'ocasió per felicitar la SAC amb un missatge breu i clar: «Gràcies i endavant».

Sales va reflexionar sobre el concepte d'universitat i la seva transformació arrel de la proliferació de les xarxes socials basades en les tecnologies de la informació i la comunicació. Tot plegat per concloure que, més enllà de la seva forma, la universitat persistirà «mentre hi hagi algú que sàpiga una cosa i algú altre que vulgui que li expliquin aquesta cosa».

En realitat, la jornada d'ahir també anava d'universitats, i és que l'obertura es fa amb voluntat de captar, entre d'altres, talent i coneixement. Així, entre els ponents,hi havia l'odontòleg Philip Garcia, que és el president de la Fundació Maria Teresa Ricart, titular de la Universitat de les Valls. Garcia va explicar el llarg periple des que es va presentar el projecte, l'any 2005 i en època del govern Forné, fins al reconeixement de la titulació que oferiran –màster d'odontologia–, aquest 2012.

La Universitat de les Valls començarà les classes a Andorra la Vella aquesta tardor i Garcia es va mostrar satisfet d'haver «obert camí» per a d'altres universitats privades que vulguin instal·lar-se a Andorra. La nova Facultat d'Odontologia vol incorporar un màxim de 30 estudiants per promoció, de manera que la qualitat de l'ensenyament es fonamenti en la proximitat entre els professors i l'alumnat: «Tindrà esperit d'escola amb nivell universitari».

D'altra banda, el secretari acadèmica de la Universitat Oberta La Salle, August Climent, va posar èmfasi en el potencial d'aquest nou centre, no només pels estudis que s'hi oferiran, sinó pel fet de formar part d'un projecte amb una forta presència internacional i que busca sinergies amb universitats d'arreu del món.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT