PUBLICITAT

La CHE autoritza les activitats nàutiques al pantà de Rialb

  • Una empresa ofereix la possibilitat de fer canoa, piragüisme i passejos amb barca
EL PERIÒDIC
RIALB

Periodic
Un grup de joves gallecs perparats per entrar a l'embassament de Rialb a practicar piragüisme Foto: ACN

Des que es va inaugurar l'any 2000, aquest estiu és el primer en què es poden portar a terme activitats nàutiques a l'embassament de Rialb (Noguera), després que així ho hagi autoritzat la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), que és la gestora de les aigües. De moment, només hi ha una empresa privada que ofereixi la possibilitat de fer activitats al pantà, es tracta de la Pica Segre Mitjà Groups. El seu coordinador a la zona, Álvaro Simón, va explicar que compten amb una mitjana de dos o tres reserves setmanals i que la majoria són famílies amb nens. De moment, s'ofereix la possibilitat de fer canoa, piragüisme i passejos amb barca a motor.

Simón va reconèixer que aquest primer estiu de navegació autoritzada al pantà de Rialb ha començat «una mica fluix», perquè encara s'havia de mirar el material necessari i veure quines possibilitats donava de si l'embassament per fer activitats nàutiques. D'altra banda, també s'han hagut de tramitar tots els permisos, que sempre és un procediment lent, va destacar Simón, però que va assenyalar que la CHE s'ha portat bé. «Ara la cosa s'està animant més», tot i que la situació és complicada.

A l'empresa la Pica Segre Mitjà Groups tenen una mitjana de dos a tres reserves a la setmana, que «ja ens arreglen la temporada» i a més permeten fer difusió sobre el fet que ja es poden fer activitats nàutiques al pantà. Es tracta de l'únic grup empresarial que ofereix ara mateix aquesta possibilitat, tot i que existeixen els clubs nàutics de Ponts i Oliana que puntualment també porten a terme activitats a Rialb, això si, destinades als seus associats.

Álvaro Simón va destacar que la navegació al pantà de Rialb és molt senzilla i que ara mateix, l'únic problema que tenen són els canvis de nivell de l'aigua, «que ens porten una mica de cap a l'hora de preparar els materials». Com que es tracta d'un embassament que abasteix aigua de boca per a regadiu i consum humà, d'un dia a l'altre el nivell pot baixar dos o tres metres, en funció de la pluviometria. Això fa que les ribes siguin poc controlables a l'hora de saber on són els obstacles físics com arbres o pedres que podrien danyar els embarcacions.

Segons Simón és un pantà que per la pràctica familiar d'esports nàutics «és perfecte», perquè és tranquil i a més a més està situat en una zona «molt bonica, un fet que valoren molt els nostres clients». De moment, la Pica ofereix diverses activitats amb canoa, piragua o passejos amb barca a motor. Precisament la seva intenció és incrementar el nombre d'activitats vinculades a les embarcacions de motor.

Actualment, a l'embassament només hi ha un embarcador muntat. Està situat a Tiurana i el va fer l'Ajuntament expressament per fomentar les activitats nàutiques. Això no obstant, hi ha la projecció de fer-ne més.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT