Imatge lamentable d'Andorra en la segona jornada amb Ucraïna

• El combinat d'Anglora es queda sense opcions d'anar a la gran final de l'Euro League
ESCALDES-ENGORDANY

Jona, d'esquenes davant la rematada en xilena d'un jugador d'Ucraïna, ahir a la platja de Torredembarra. Foto: IÑAKI URIBARRI / BSWW MEDIA

Andorra va encaixar ahir la major golejada en l'Euro Beach Soccer League davant Ucraïna (13-1), en la segona jornada del torneig de Torredembarra i per tant s'ha quedat sense opcions d'aconseguir colar-se com a millor segon dels tres grups –de moment és la República Txeca, amb sis punts i un +7 en gol average– però el que és pitjor: va deixar una imatge lamentable.

Vist el primer període i l'abismal diferència en la velocitat, la tècnica, la potència dels xuts i en general del joc en equip i el posicionament, Ucraïna va deixar el duel gairebé encarrilat. Andorra va poder defensar l'empat sense gols fins el minut 4, quan Riabchuk va rematar de cap, totalment sol, una centrada. Poc després va ser Zborovskyi qui va modificar la trajectòria en un xut llunyà per fer el segon i de córner, de nou amb una errada de marca, Budzko va fer el 3-0 amb que es va arribar al final dels 12 primers minuts.

El cert és que un gol tricolor hauria pogut reanimar les esperances però el segon acte va ser un total desastre. L'equip d'Anglora va ser una caricatura d'equip, com de pati de col·legi, sense fer-se ajudes, sense baixar a defensar, sense marcar als rivals. I Ucraïna, una potència, no va tenir pietat i va marcar cinc gols més que, aquesta vegada sí, van matar el partit. Gladchenko va fer el quart, Zborovskyi el cinquè, Riabchuk el sisè, Korniichuk el setè i Zvorobskyi el vuitè.

El tercer període es va cobrar Flinch com a víctima, tot i que fins llavors havia estat el menys culpable de la desfeta però la dinàmica tricolor continuava igual i Ucraïna va fer cinc gols més –Buzko, Andreiev, Riabchuk i Zborobskyi (2)– que van deixar en res el de l'honor, de Blázquez. Avui, duel de tràmit amb Estònia.