Amb la mel als llavis

• Andorra debuta a l'Euro Beach Soccer League amb una derrota davant una Anglaterra inferior
TORREDEMBARRA

A l'esquerra Mejías fa una rematada de xilena. A la dreta Jorge Dias lluita per endur-se una pilota, en el duel d'ahir amb Anglaterra a Torredembarra Foto: IÑAKI URIBARRI / BSWW MEDIA

Andorra va debutar ahir en l'Euro Beach Soccer League (EBSL) de Torredembarra amb un rival al qual li podia plantar cara, Anglaterra, però el resultat va ser negatiu. 3-4 per al conjunt britànic, que no va ser millor però amb l'eficàcia que li va faltar a Andorra. El segon lloc encara és possible, però es necessita un +8 en gol average per ser la setmana vinent en la gran final a l'Haia.

El primer temps va ser quelcom similar a un resum dels altres dos. Andorra va dominar, va tenir més ocasions però es va topar dues vegades amb el travesser, una de Núñez i una altra de Blázquez. També Anglaterra, amb menys aproximacions, va topar-se en un parell d'ocasions amb algun dels pals de la porteria defensada per Èric Flinch, que va fer nombroses intervencions de mèrit però que amb la mà no va estar precís en passades que podien haver acabat en gol. La punteria va negar l'esquena als dos equips i els primers dotze minuts van acabar igual que a l'inici: 0-0.

El mateix camí duia el segon període, amb Andorra fent més mèrits per marcar, però al minut 15 un xut llunyà d'Evans el va desviar Temple per sorprendre Flinch.

Dos minuts després Godoy, sol i en posició per controlar i rematar, va rebre una passada però el seu marcador va tallar la pilota en joc perillós i l'àrbitre va assenyalar penal que el veterà jugador va marcar.

Els d'Oriol Anglora es van trobar als vint segons de l'empat de nou a remolc en el marcador, amb un gol per l'escaire del porter anglès Webb que Flinch tan sols va poder mirar. I a 1min 27s per al final del segon periode Temple va pispar la cartera a Jorge, va seure Víctor Rodríguez i Flinch i sense angle va fer l'1-3.

Andorra havia de remuntar als últims 12 minuts un partit que havia dominat. Va treure casta i amb un Mejías estel·lar va recobrar les esperances mostrant-se com un rematador letal i al minut 26 va marcar el 2-3 amb una fantàstica xilena. Poc després, amb el mateix moviment, va xutar al cos de Webb i al minut 30 Jona va enviar la pilota als núvols a boca de canó i després de tres xuts rebutjats per la defensa. I al 32, en una jugada que semblava inofensiva, Lawson es va desfer amb facilitat de Godoy i va afusellar Flinch.

Quedaven 4 minuts i a 2 per al final Mejías va ser objecte d'un penal que ell mateix va transformar, però en el 3-4 es va aturar l'electrònic i el crono, tot i que a 20 segons per al final podia haver canviat el guió amb un xut de Blázquez que va topar amb el cos d'un defensor, amb el meta rival batut.

El seleccionador estava com impotent en veure que es podia haver guanyat: «No hem jugat malament, dins les nostres possibilitats però la mala sort en les ocasions et deixa un regust amarg». Malgrat la derrota, Anglora va demostrar que «el físic també es nota» perquè per moments, a la tricolor li va faltar intensitat. «De tota manera hem millorat moltes coses. No sé si és sort o competitivitat, però havíem fer mèrits com per no perdre». Avui, contra Ucraïna a les 10 del matí.