PUBLICITAT

Ramírez farà per primera vegada 150 km. amb fins solidaris

  • L'atleta andorrà correrà de Saragossa a Chiprana pel camí natural del riu Ebre tota la nit d'avui
iván moure
escaldes-engordany

Periodic
Ramírez, signant el contracte amb Medicus Mundi Foto: EL PERIÒDIC

Iván Ramírez s'ha capficat en un nou projecte, independent al Grand Slam Marathon, que consisteix en córrer 150 quilòmetres d'una tirada amb fins solidaris. L'atleta andorrà resident a Saragossa realitzarà aquesta distància per primera vegada en la seva carrera esportiva, gràcies a un conveni de col·laboració ?abans de marxar a Rosario per fer una marató? amb la federació d'associacions Medicus Mundi, una mena de fundació que contribueix a generar canvis en la societat desenvolupada, fomentant una cultura de solidaritat i compromís ciutadans, que facin possible l'eradicació de la pobresa i permetin que la salut sigui un dret a l'abast de totes les persones.

No serà, però una carrera en la qual hagi de fer una marca personal o un resultat concret. Ramírez va explicar de la següent manera en que consisteix aquesta iniciativa: «Busquem sensibilitzar la gent del primer món, que està acomodada i té tot tipus d'avantatges, a través d'aquesta iniciativa. Hi ha persones en aquest món que tenen una vida molt més difícil, però nosaltres això no ho apreciem...», va sincerar-se. «Al tercer món hi ha qui ha de recórrer 30 o 40 quilòmetres per anar a un hospital o per agafar aigua potable i ho han de fer a peu perquè no tenen cotxes».

Ell, d'alguna manera, tractarà d'imitar-los per posar-se d'alguna manera en la seva pell, encara que sigui per un dia. «Busco equiparar forces i viure en primera persona el que fan ells habitualment», va detallar.

Ramírez farà el GR99, un camí natural de l'Ebre sortint del parc de l'Aigua de Saragossa (on hi havia l'Expo) fins a Chiprana. Sortirà a les set de la tarda d'avui i segons ha previst, arribarà cap a les deu del matí de demà. Unes quinze hores sense pausa. Ha fet una roda de premsa per als mitjans de comunicació d'Aragó i ha fet una crida a través de les xarxes socials perquè la gent vagi a veure'l o l'acompanyi mentre corre tota la nit vorejant l'Ebre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT