PUBLICITAT

Una burilla podria ser la causa del foc de dimarts

  • Els Bombers afirmen que els indicis trobats en el terreny apunten una negligència
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un helicòpter carrega aigua. Foto: ÀLEX LARA

El director adjunt dels Bombers, Jordi Farré, va informar ahir a l'ANA, que tot i que la Policia està investigant les causes de l'incendi forestal que es va declarar dimarts passat al Coll de Cases, a la Cortinada, els indicis trobats sobre el terreny els fan sospitar que l'origen va ser una burilla llençada per algun excursionista. De moment, però la Policia no descarta cap hipòtesi per explicar el foc, que va cremar aproximadament mitja hectàrea i que es va donar per extingit dimecres al vespre. Amb tot, alguns efectius dels Bombers van continuar vigilant ahir la zona cremada per assegurar-se que no hi havia cap revifada ni cap punt calent, vistes les altes temperatures que s'esperen per tot el cap de setmana. Els Bombers van estar sobre el terreny fins a les 16 hores, un cop passat el pic de temperatura del dia.

A més a més, dimecres passat, també van cursar la probibició d'encendre foc als berenadors i van demanar als comuns que precintessin les barbacoes per impossibilitar-ho. Les altes temperatures i la gran sequedat per manca de pluges, justifiquen la prohibició per l'elevat risc d'incendi a camps i boscos. L'ordre va arribar d'acord amb les últimes previsions de Méteo France i com a conseqüència de l'incendi.

FOC A ENGOLASTERS/Els Bombers també van rebre ahir una alerta de foc a Engolasters. Els efectius del cos de seguretat es van desplaçar ràpidament al lloc del sinistre i van poder controlar ràpidament el foc que arrencava en una zona de matolls. El fet que Engolasters sigui una zona molt concorreguda va possibilitar una més ràpida intervenció.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT