PUBLICITAT

Canillo celebra Sant Roc repartint 1.800 euros entre els guanyadors del concurs 'Florim la parròquia'

  • El concurs ha estat marcat per la pedregada de finals de juliol, que va fer que alguns participants, sobretot del poble de Canillo que és on més va afectar, decidissin fer-se enrere
16082012_aperitiiu
Un dels actes per celebrar Sant Roc ha estat l'aperitiu popular que ha reunit una àmplia representació dels veïns de la parròquia. Foto: ANA/ Marta Tort
La parròquia de Canillo ha celebrat aquest dijous el dia de Sant Roc, amb diversos actes populars i el lliurament dels premis del concurs Florim la parròquia. Enguany s'han repartit un total de 1.800 euros entre els tres guanyadors de cadascuna de les quatre categories. Els primers premis han recaigut en el Grup Calbó en la categoria d'allotjaments turístics, les Delícies del Jimmy en la categoria de comerços i restaurants, el Xalet Calbó com a vivenda unifamiliar, i l'edifici Saüc del Tarter en la categoria de balcons. Enguany el concurs ha estat marcat per la pedregada de finals de juliol, que va fer que alguns participants, sobretot del poble de Canillo que és on més va afectar, decidissin fer-se enrere.
Un any més Canillo ha aprofitat la Diada de Sant Roc per repartir els premis del concurs d'embelliment floral Florim la parròquia. Aquest any hi ha hagut 19 participants, ja que alguns es van haver de fer enrere a causa de les destrosses provocades per la pedregada de finals de juliol, que va afectar sobretot el poble de Canillo, i en canvi no va ser tant violenta cap a la zona de Soldeu. 

Des del Comú, la consellera d'Agricultura, Simona Naudí, ha animat als veïns de la parròquia a participar en el concurs i hi pugui haver més diversitat, ja que s'ha observat que hi ha molta gent que decora les seves façanes però no s'anima a presentar-se, i que en canvi els participants són sempre els mateixos any rere any. Naudí ha lamentat que la pedregada hagi afectat enguany el concurs, així com les ornamentacions florals que col·loca cada any el Comú. En aquest sentit, la coordinadora de Medi Ambient, Agricultura i Turisme, Gisela Jané, ha explicat que per sort, algunes de les flors han tornat a florir després de treure les parts malmeses, i molt d'adob i molta aigua.

El jurat del concurs ha estat format pels consellers de Canillo Ricard Riba i Pere Jané, el tècnic de jardineria del Comú de la Massana Marcelo Orciani, l'artista Lluïsa Casas i la tècnic de jardineria del Comú de Canillo Maica Molero. En la categoria d'allotjaments turístics, s'ha premiat el Grup Calbó, l'Hotel Nòrdic i l'Aparthotel els Llacs. En la de comerços i restaurants, el primer premi ha estat per les Delícies del Jimmy, el segon per la Llar de l'artesà, i el tercer per la Borda Patxeta. A nivell de particulars, en la categoria de vivendes unifamiliars han guanyat el Xalet Calbó, el Xalet Popaire i Casa Gep, mentre que en balcons i finestrals s'ha premiat l'Edifici Saüc 1r 3r del Tarter, l'Edifici Cabana Sorda B4 B de Canillo, i la Casa Nova Toni 2n de Canillo. En total s'han repartit 1.800 euros, a més de plaques commemoratives per als hotelers i comerciants, i plantes per als particulars. 

A banda del lliurament de premis, que ha comptat amb les autoritats de la parròquia, tant comunals com la subsíndica general, Mònica Bonell, i el ministre de Territori i Economia, Jordi Alcobé, la diada de Sant Roc ha començat amb una missa en honor al patró, seguida d'un aperitiu popular i una ballada de sardanes a la carpa instal·lada a la plaça Carlemany. Aquest dijous a la tarda la festa continuarà amb un espectacle de teatre per als més petits, i una cantada d'haveneres de cara al vespre.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT