PUBLICITAT

La prohibició de bosses de plàstic reduirà 560 tones l'any

  • Els comerços hauran de substituir-les per bosses de materials reutilitzables
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: ÀLEX LARA

A partir del novembre del 2013 la distribució de bosses de plàstic quedarà totalment prohibida. Els comerços hauran de substituir-les per bosses de cartró, de cel·lulosa o de qualsevol altre material reutilitzable. Així, des del Departament de Medi Ambient es vol reduir la quantitat de residus que es generen, i és que el 2011 a Andorra van entrar un total de 559 tones de bosses de tota mena. De fet, alguns supermercats calculen que a l'any reparteixen fins a tres milions de bosses de plàstic.

El Reglament per al foment de les bosses reutilitzables serà efectiu a partir de l'1 de gener del 2013. La primera fase estableix que tots els establiments hauran de cobrar les bosses que distribueixin a un preu mínim de dos cèntims. Més endavant, el 19 de novembre quedarà totalment prohibida la distribució de les bosses d'un sol ús, i els comerços hauran d'optar per altres materials reutilitzables.

Pel que fa a l'alimentació, tampoc podran distribuir bosses d'un sol ús. A més, si decideixen repartir bosses d'algun altre material reutilitzable estaran obligats a cobrar-les, ja que els supermercats són els establiments que reparteixen més quantitat de bosses.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT