PUBLICITAT

Xavi De la Rosa no continuarà la pròxima campanya al FC Andorra

  • El club busca un tècnic que es dediqui en exclusiva a entrenar i ell no pot compaginar-ho amb la feina
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
D'esquerra a dreta Marfella, Puig i De la Rosa, intercanviant opinions el primer dia de pretemporada de la temporada passada, al juliol del 2011. Foto: TONY LARA

Xavier de la Rosa es desvincula del FC Andorra. No pot continuar la pròxima temporada a la banqueta tricolor. Club i entrenador van trencar ahir, de manera amistosa, una relació contractual que ha durat dues temporades en les quals l'equip va disputar un play-off d'ascens en la campanya 2010-2011 i en la 2011-2012, la que acaba de passar, s'ha quedat a les portes de tornar a lluitar per pujar a la Divisió d'Honor.

Se'n va un home que representa al 100% els valors del futbol andorrà, però només del club, ja que amb la Federació Andorrana de Futbol mantindrà el seu càrrec de seleccionador. El problema per no renovar és tan senzill com complex: la directiva vol que l'entrenador es dediqui en exclusiva al futbol sala i ell, que té feina, no pot compaginar les dues coses. I la seva feina, siguem realistes, és la que el permet pagar el pa de cada dia i les factures.

La plantilla confeccionada per a la pròxima temporada estarà formada per jugadors professionals –que només es dedicaran al futbol sala– tret dels tres juvenils i Aitor. L'any passat era Davide Marfella, el segon tècnic, el que s'encarregava de dirigir les sessions matinals però de cara al pròxim curs l'Andorra no es pot permetre el luxe de tenir un escuder de l'entrenador perquè no pot afrontar dos sous. La retallada és inevitable. Si Govern tanca l'aixeca, ells han de tancar l'aixeta i amb més motiu si a sobre no hi ha espònsor. De la Rosa ha tingut dos anys impecables a nivell de resultats però la ruptura és inevitable perquè totes dues parts s'han trobat en un carreró sense sortida: uns necessiten un entrenador que visqui del club i ell necessita la seva feina.

EL CLUB LAMENTA L'ADÉU / El que s'ha explicat en aquestes línies és pràcticament l'argument que va donar ahir el gerent del club, Emili Puig: «L'hem ofert renovar i ell estava predisposat però la retallada afecta i l'hem ofert continuar a full time. Ens sap molt greu perquè totes dues parts volíem continuar junts, però ara mateix no podem». Camins diferents, per molt greu que sàpiga. «Ell volia la mateixa estructura que l'any passat, amb Davide com a segon , però nosaltres no podem afrontar dos sous, és massa, insostenible», va sentenciar Puig.

EL TÈCNIC, COMPRENSIU / De la Rosa, que complia el segon cicle com a tècnic de l'Andorra de futbol sala després de viure una primera quan Carles Mora era el president del club. Llavors, però, va sortir per la porta de darrere, enfrontat amb la directiva i amb el canvi de junta ha tornat al club de la seva vida. Ara, com fa sis anys, de nou posa punt i final a un cicle, però aquesta vegada per la porta gran. «Tenia ganes de seguir però també tinc altres obligacions en la meva vida a les quals no em puc permetre el luxe de renunciar», va dir en referència a la seva altra feina. I va prosseguir: «Entenc que el club no pugui fer front a dos sous en el cos tècnic però jo no puc estar amb l'equip als entrenaments matinals perquè treballo en un altre lloc i si tampoc no puc tenir un ajudant, ¿qui estaria amb els jugadors?», va raonar per, a continuació, lamentar-se. «És una llàstima. Estava a gust al club, mantenia l'il·lusió, però ens hem de separar».

El seu substitut, encara per determinar, té un perfil clar: «Bo, bonic, barat i que es dediqui al 100% al futbol sala», va assegurar Puig. I de fora. Possiblement del futbol sala espanyol.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT