Andorra perdona i cau per la mínima a Liechtenstein

• El combinat de Koldo encaixa el gol al minut 45 després de gaudir de clares ocasions de gol (1-0)
LIECHTENSTEIN

Marc Pujol amb la pilota, pressionat per dos jugadors en el partit d'ahir Foto: FAF

La selecció no va poder evitar la derrota en un partit assequible davant Liechtenstein i va caure per la mínima, 1-0, en el darrer amistós de preparació abans de l'inici de la pròxima fase de classificació mundialista, el 7 de setembre vinent a casa contra Hongria.

Koldo Álvarez va sortir d'inici amb Jose Antonio; Maneiro, Emili, Ildefons Lima, Adri; Márcio, Vales; Marc Pujol, Ludo, Sergio Moreno i Fernando Silva. Ben situat en el terreny de joc i en busca de la portaria contrària, Andorra va dominar amb claredat els primers vint minuts, amb Ludo, que tornava a una convocatòria tres anys després, com a abanderat. Ell va tenir la proimera ocasió clara de gol al minut 10. Al 12 va ser Fernando Silva el que va va rematar de volea i poc després va ser Moreno el que va amenaçar amb el 0-1. A poc a poc Liechtenstein va començar a equilibrar la possessió i també va tenir algunes ocasions que va resoldre bé José Antonio... Fins que va arribar el descompte i el gol local, l'únic del partit.

Al descans el seleccionador va efectuar els set canvis; Ferran Pol, Alex Martínez, Oscar Sonejee, Juan Carlos Toscano, Edu Peppe, Josep Manel Ayala i Marc Garcia. El partit va patir una lleugera davallada i cap dels dos equips oferia un joc tan vertical com als primers 45 minuts. El gol psicològic havia fet mal, malgrat els canvis el combinat nacional va notar l'enorme esforç de la primera part i el marcador ja no es va moure.

Com sempre, Koldo no estava content amb el resultat, perquè era una derrota. En el joc, però, sí que va dir «molt bé». «Hem arriscat, hem sigut valents i tot l'equip, tots els jugadors, ha respost». Això li suposa un problema, sobretot en les posicions defensives en les quals encara té dubtes, sobretot en els dos laterals: «beneït problema, però», va sentenciar.

Amb aquest darrer test abans del partit contra Hongria Koldo assumeix que Andorra arriba «a punt» per iniciar una nova fase en la qual puntuar serà el gran repte.