PUBLICITAT

L'incendi de la Cortinada es troba en fase de control

  • Jordi Farré ha declarat que es preveu que en les pròximes hores quedi totalment controlat
  • En aquests moments hi ha 13 efectius treballant al lloc dels fets

L'incendi forestal que s'ha declarat aquest migdia a la Cortinada es troba en fase de control i es preveu que en les pròximes hores quedi totalment controlat, tal i com ha informat a l'ANA el director adjunt dels Bombers, Jordi Farré. En aquests moments hi ha 13 efectius treballant al lloc dels fets. Es tracta d'una una zona boscosa que no forma part de cap camí de muntanya.


Farré ha previst que durant aquest vespre i aquesta nit l'incendi es pugui donar per totalment controlat. Tot i això, els bombers no abandonaran el lloc, i una dotació s'hi quedarà controlant que no revifin les flames i per assegurar-se que el foc ha quedat totalment apagat. Ara per ara, les tasques se centren en sufocar les zones més calentes. En total, la superfície que s'ha cremat ha estat de mitja hectàrea.   

En tractar-se d'una zona amb molta densitat d'arbres, l'aigua que han ruixat els helicòpters no ha estat prou per apagar el foc, i per això s'ha instal·lat una piscina de la qual els bombers han pogut extreure l'aigua necessària per a poder fer les tasques d'extinció amb estris manuals.  
 
Aquest és el primer incendi d'aquestes dimensions que es desencadena al Principat aquest estiu. A causa de la intensa calor que ha fet aquests dies, els bombers ja havien alertat d'un alt risc d'incendi.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT