PUBLICITAT

Sarkozy se salta el protocol per saludar als ciutadans

  • El recinte estava ple de gent i els infants que s'hi han acostat anaven amb banderetes
  • S'ha dirigit davant el ple del Consell General i no ha evitat tractar temes com el de la transparència fiscal
29072010sarkozyescales
La tradicional fotografia a les escales de Casa de la Vall amb el copríncep francès, Nicolas Sarkozy, i la resta d'autoritats andorranes. Foto: ANA / A. R.
El copríncep francès ha trencat els protocols previstos i s'ha acostat a la gent aplegada a la plaça del Poble per saludar-la després d'haver fet el discurs. El recinte estava ple de gent i els infants que s'hi han acostat anaven amb banderetes. Sarkozy ha mostrat en tot moment la seva cara més amable, simpàtica i propera a la ciutadania.
La tradicional fotografia a les escales de Casa de la Vall amb el copríncep francès, Nicolas Sarkozy, i la resta d'autoritats andorranes s'ha fet anteriorment a la sessió de Consell General en la qual Sarkozy ha adreçat un discurs als parlamentaris. Els consellers generals anaven vestits amb la capa i el gambetó, com toca en una sessió d'aquestes característiques. Príncep francès, Sarkozy, ha trepitjat terra andorrana per primer cop aquest dijous poc abans de les dotze del migdia amb vint minuts de retard sobre l'hora prevista. Ha estat rebut pel cap de Govern, Jaume Bartumeu; i pel subsíndic general, Esteve López; al camp d'esports del Consell General, on ha aterrat l'helicòpter en què ha viatjat. A continuació, el copríncep Sarkozy s'ha desplaçat fins a Casa de la Vall, on s'ha trobat amb el síndic, els consellers generals i els cònsols majors, i on també ha estat rebut pel copríncep episcopal, Joan Enric Vives, amb qui s'ha reunit. Tot seguit, Sarkozy ha comparegut a la plaça del Poble, on després del discurs, ha trencat el protocol i ha anat a saludar al nombrós públic congregat.

Sarkozy s'ha dirigit davant el ple del Consell General i no ha evitat tractar temes com el de la transparència fiscal, i la compatibilitat d'aquesta qüestió amb la tradició d'un poble. De fet, el respecte a les tradicions i les institucions andorranes també ha estat un dels punts tractats durant l'al·locució del copríncep. Sarkozy ha felicitat Andorra per la feina feta en matèria de transparència fiscal, amb la signatura de disset convenis d'intercanvi d'informació. El copríncep també ha qualificat de "crucial" l'acostament d'Andorra a Europa. De la seva banda, el síndic general, Josep Dallerès, ha recordat el moment en què Sarkozy va fer el toc d'atenció a Andorra perquè treballés en la sortida de la llista de paradisos fiscals. En aquest punt, Dallerès ha assenyalat que es va sentir "irritat" però que alhora es va sentir content perquè l'advertència del copríncep va servir per fer reaccionar Andorra, de manera que es va posar a treballar per sortir de la llista de paradisos fiscals.

Abans, Sarkozy havia estat rebut pel síndic general, Josep Dallerès, als jardins de Casa de la Vall. La comitiva d'autoritats, després de fer la salutació d'honor a la bandera andorrana han entrat a dins del recinte parlamentari on es troba amb el copríncep episcopal Joan Enric Vives i la resta d'autoritats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT