PUBLICITAT

Més de 200 caps de bestiar a la benedicció i el canvi de les guardes a Ordino

  • El mossèn ha beneït els animals abans que el bestiar deixi les pastures altes, els emprius d'Arcalís, per anar a les pastures de Rialb
14082012_rabassa ordino 3
Els caps de casa, autoritats i visitants assisteixen cada any a la Rabassa d'Ordino per celebrar la tradicional benedicció del bestiar i el canvi de les guardes. Foto: ANA / A.R.
Un any més, la Rabassa d'Ordino ha acollit la tradicional benedicció del bestiar de la parròquia i el canvi de les gaurdes. Segons ha explicat el conseller d'Agricultura del Comú d'Ordino, Miquel Pujal, en total hi havia més de 200 caps de bestiar entre equins i vacuns. El bestiar deixa les pastures altes, els emprius d'Arcalís, per anar a les pastures de Rialb; abans, però, el mossèn beneeix els animals. Se sol fer abans de la Mare de Déu d'Agost. La jornada té un marcat to festiu, com cada edició, i acaba esdevenint la festa ramadera per excel·lència de la parròquia on els caps de casa, les autoritats i tots els visitants i turistes acaben fent una costellada conjunta. Hi eren presents a part de la cònsol menor de la parròquia, Consol Naudí, i els consellers de comú, el síndic general, Vicenç Mateu, i el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, així com el director d'Agricultura, Landry Riba. També hi eren presents representants d'altres parròquies, com el cònsol menor de la Massana, Raül Ferrer, i la consellera de Medi Ambient i Gent Gran d'Escaldes-Engordany, Magda Sinfreu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT