PUBLICITAT

El discapacitat agredit a Sant Julià rep avui l'alta hospitalària

  • La víctima va ser intervinguda quirúrgicament per curar les lesions causades pels cops
ÈLIA ORTS GARRI
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Façana de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, en el que ha estat ingressat el discapacitat agredit Foto: TONY LARA

Després de passar vuit dies ingressat i operat a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell com a conseqüència de les lesions que l'agressió li va ocasionar, el discapacitat lauredià està previst que rebi avui l'alta hospitalària. Els fets van passar en el marc de les festes de la parròquia de Sant Julià de Lòria. La víctima, veí d'aquesta localitat i discapacitat mental, es trobava gaudint de les atraccions la darrera nit de festa major, del 31 de juliol a l'1 d'agost. El presumpte agressor va començar a insultar-lo i a recriminar-li que estigués als autos de xoc. Quan el discapacitat marxava, aquest va colpejar-lo. La víctima diu haver rebut algun cop de puny i de peu al cap i a les cames.

En un primer moment, el Servei d'Urgències Mèdiques, instal·lat en un hospital de campanya a l'entorn de les mateixes festes, el va atendre. Després de visitar-lo, li van recomanar que se n'anés a casa. Però l'endemà, quan un veí de la víctima va a visitar-lo, se'l troba cobert de sang i sense saber reaccionar. Llavors el van acompanyar a urgències, per tal que li aturessin l'hemorràgia –l'home perdia sang pel nas. Això era dimecres 1 d'agost, dia en què la víctima va prestar declaració davant el Servei de Policia, tal i com expliquen veïns i amics del discapacitat. El metge que el va atendre li va donar la baixa i el va enviar a casa, a fer repòs. L'home agredit va continuar patint hemorràgies pel nas, però controlades, fins que dissabte següent, dia 4 d'agost, aquestes van guanyar intensitat. Diumenge va tornar a anar a urgències, perquè les hemorràgies no es podien controlar. Hi va anar dos cops, pel matí i per la tarda. L'endemà ja l'ingressen, veient que la pèrdua de sang és important i que no es pot estroncar amb facilitat l'hemorràgia.

Així, des del dilluns 6 d'agost fins avui, si tot va bé, l'agredit ha estat ingressat a l'hospital com a conseqüència de les lesions que li van ocasionar en l'agressió. Però aquí no acaben els danys. L'home va haver de ser operat el dimecres passat per tal d'aturar l'hemorràgia i li van haver de fer una transfusió de sang –dues bosses, gairebé un litre–, doncs n'havia perdut molta. A tot això, se li ha de sumar la por evident de l'home a poder ser agredit una altra vegada, i que fa que no s'atreveixi a sortir al carrer.

Després de tot aquest periple, la víctima podrà anar a declarar davant el batlle, en el marc del procés d'instrucció. El presumpte agressor va ser detingut el mateix dia dels fets, i està en presó preventiva, a l'espera que es pugui celebrar el judici, doncs després d'haver demanat la posada en llibertat provisional, se li ha denegat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT