PUBLICITAT

Marc Blanch, un ex-ACB que ha de ser una referència exterior al River

  • L'aler barceloní ha jugat des del 2005 a LEB Or excepte el curs 2010-2011, que va jugar a l'Estudiantes
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Gorka Aixàs i Marc Blanch (dreta) es saluden mentre sostenen la samarreta del River, ahir en la presentació del nou aler del conjunt andorrà Foto: ÀLEX LARA

Marc Blanch, confirmat el dilluns de la setmana passada com a nou fitxatge del River, està cridat a ser un dels líders del conjunt andorrà en la nova aventura que viurà a partir del 5 d'octubre a la LEB Or. Per currículum, edat i experiència hauria de ser una referència en el tir exterior per a Joan Peñarroya. Fa sis anys que s'ha consolidat en la segona categoria del bàsquet espanyol jugant a l'Inca, el Mallorca i el Menorca, tret del curs 2010-2011, en el qual va arribar al cim fitxat per l'Asefa Estudiantes.

L'aler barceloní, de 28 anys, ha signat per una temporada. «És un privilegi que accepti venir a jugar amb nosaltres», va agrair-li ahir el president del club, Gorka Aixàs. Blanch li va tornar la floreta de la mateixa manera: «Jo he signat amb el River per l'ambició que m'han demostrat des del primer moment i pel projecte esportiu que hi ha. Amb la crisi que hi ha no he donat prioritat als diners. Andorra és un bon lloc, hi ha un bon projecte i això m'ha convençut». Encara és d'hora per predir un objectiu, que en principi hauria de ser la permanència, però el nou fitxatge no es va tallar preguntat sobre les aspiracions de l'equip: «Tant de bo puguem jugar el play-off d'ascens... Per demanar que no quedi».

«EL SECRET, L'AMBIENT AL VESTIDOR» / Blanch s'ha convertit en un jugador de perfil ideal per a la LEB Plata i sap com es pot sobreviure en aquesta categoria un equip novell com és el River. «El secret és el bon ambient al vestidor, ganes de triomfar i en els moments dolents aixecar el cap i treballar, que no queda una altra...», va opinar.

Blanch no serà un total desconegut al vestidor, ja que aquí es retrobarà amb Dani Pérez, amb qui va jugar la temporada passada al Menorca, i amb Dmitry Flis, quan tots dos estaven a les categories inferiors del DKV Joventut.

APORTACIÓ / Blanch ha de ser un jugador que aporti determinació en el tir en la línia exterior però ell el que va prometre en la seva presentació com a jugador del River va ser «treball, sacrifici i intensitat en defensa i en atac». Té una cosa diferent que ell demana «desparpajo»; vindria a ser desimboltura per dinamitzar els partits, sobretot com a iniciador de contraatacs. Blanch creu que amb el River pot mirar de tornar a l'ACB tot i que creu que aquest és un objectiu «a llarg termini». Ara prefereix pensar en el present, «en donar la millor versió de mi i ajudar a l'equip». Peñarroya estarà encantat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT