PUBLICITAT

Encamp proposa el terreny de l'Oratori per a les noves escoles

  • 'A priori', Vela veuria amb bons ulls la nova parcel.la per a l'ampliació del Lycée
  • A la zona de Prada de Moles s'instal.laria el centre de Maternal i Primera Ensenyança
IRENE CASASAYAS
ENCAMP

El Comú d'Encamp ha trobat una alternativa als terrenys comunals de Prada de Moles per construir l'ampliació del Lycée. La parcel.la proposada al Ministeri d'Educació s'ubica prop del camí de l'Oratori i la seva propietat es reparteix entre el Govern i la corporació local. En total, aquesta àrea suma més de 8.000 metres quadrats, segons va explicar ahir el cònsol encampadà, Miquel Alís, durant la sessió ordinària que va tenir lloc al Pas de la Casa.

La nova opció presentada pel Comú l'hauria vist amb bons ulls per la ministra d'Educació, Susanna Vela, per instal.lar-hi el centre francès, tot i que aquesta hagués destacat la necessitat d'incorporar el servei de transport escolar, ja que la zona no es troba situada en un punt cèntric. De la reunió mantinguda amb Vela el 20 de juliol passat també es desprèn que el ministeri optaria per considerar els terrenys de Prada de Moles que té en propietat per construir l'escola de Maternal i de Primera Ensenyança. Cal recordar que l'Executiu hauria desestimat per "motius econòmics" invertir en la parcel.la que la corporació comunal havia adquirit en aquest sector, on hi ha prevista una zona esportiva i d'esbarjo. Segons va explicar el cònsol, el ministeri apostaria per col.locar els dos centres en dos sectors diferents de la parròquia. En total, el Govern requereix 5.000 metres quadrats per poder construir els centres escolars.

El Govern hauria traslladat al Comú la vocació de fer-se amb un terreny de cessió obligatòria. Una altra de les àrees contemplades per la corporació local era la parcel.la de darrere del Funicamp, tot i que el mateix cònsol l'assenyalés com a més "complicada" i menys àgil gaudir d'aquesta possibilitat. Cal recordar també que el mateix Govern va negociar amb casa Joan Antoni l'adquisició d'aquesta zona, però no es va arribar a cap acord.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT